Beauty

Creëer de nude-look

Zoals je al eerder las op Girlscene.nl is supernatural dé trend op make-up gebied voor aankomende seizoenen. En dat betekent niet dat je geen make-up op moet doen!

Op de catwalk:

Ze zien er nude uit, maar je kan overduidelijk zien dat ze ontzettend veel make up op hebben. Veel foundation en poeder wordt gebruikt om er zo veel mogelijk au naturel uit te zien.

Waaraan herken je een nude look?

- weinig tot geen mascara (en wordt er wel mascara gebruikt? Dan vaak donkerbruin)

- volle wenkbrauwen (wel netjes geëpileerd, maar geen dunne streepjes)

- bijna kleurloze lippen (dezelfde kleur als de huid óf een hele lichte tint gloss)
- een lichte teint (bronzer? No way!)
- een heel glad, egaal huidje (alles wordt weggewerkt met foundation en constateer)

- gebruik je blusher? Dan zéker geen roze tinten (ga meer naar de perzik kant, maar roze is een no go wat de nude look betreft)

Creëer de nude-look

En hoe krijg je zo’n nude look? Gewoon weinig make up gebruiken, zul je denken. Maar zoals je al ziet op de catwalk is dat niet het geval. Dus ga ik je laten zien hoe jij een nude look kan krijgen net als op de catwalk!

1. Camoufleer eerst al je oneffenheden met een concealer (denk aan wallen, rode vlekjes). Dit mag best dekkend zijn en kleurverschil met je eigen huid is niet erg, want hierna gaat je foundation eroverheen. (Bourjois, €11,-)
2. Breng nu je foundation aan (poeder of vloeibaar, wat jij fijn vindt). Neem een goed dekkende foundation, het moet er naturel uitzien zoals op de catwalk, maar je mag natuurlijk wel zien dat je make up op hebt. (Hema, €10,95)
3. Fixeer dit met een losse poeder, het liefst een transparante  (“translucent”) poeder. Dit omdat het alleen is om je foundation te fixeren (zodat het dus langer blijft zitten). Brengt dit aan met een grote zachte kwast. (Shiseido, €24,-)
4. Als je normaal gewend bent een blusher te gebruiken kan je dit nu ook doen. Neem hiervoor ook weer een nude tint, dus geen roze of donkerrood. Houd het in de zandkleuren. (MaxFactor, prijs onbekend)
5. Accentueer je ogen héél iets met een bruine mascara. 1 of 2 laagjes is genoeg, zeker niet teveel aanbrengen, anders is het effect weg. (MaxFactor Masterpiece Max, €14,95)
6. Je lippen krijgen een transparante of héél lichtroze gloss. (H&M, €2,90)
7. Als finishing touch: breng je (niet kaal geplukte) wenkbrauwen in model met een wenkbrauw-gel. (H&M, €4,90)

Ben je een oogschaduw-fan? Gebruik dan een oogschaduw in lichte bruintinten.

door onze reporter Cynthia

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved