Food

Met deze tips maak jij de beste borrelplank voor de vrijmibo!

Het is vrijdagmiddag, het weekend staat voor de deur en je vriendinnen komen vanavond langs. Wat maak je dan? Juist, een borrelplank! Insta staat er de laatste tijd vol mee, waarbij sommige planken ware kunstwerken zijn. Wij vertellen je hoe je deze vanavond zelf op tafel tovert!

Borrelplank voor tijdens de vrijmibo

Een vrijdagmiddagborrel is altijd lekker en deze gaat natuurlijk altijd gepaard met goeie snacks. Wil je een keer goed uitpakken? We got you! Met deze tips stel jij de beste en lekkerste borrelplak samen.

Lees ook: 4x inspiratie voor een lekkere borrelplank

Gastenlijst

Het begint al bij de voorbereiding: hoeveel mensen komen er borrelen en hoeveel eten zij? Je wilt natuurlijk niet te weinig maken en hoe meer, hoe beter ;). Denk ook even aan de dieetwensen van je vriendinnen. Is je vriendin vegetarisch? Dan ga je geen plank met alleen maar vlees voorschotelen. Denk dan aan een borrelplank waarop ook kaas of vruchten liggen. Sowieso heeft een goeie borrelplank lekker veel variatie en keuze!

De juiste plank

Ga jij voor een grote plank of liever een kleine? Een grote houten plank staat dan wel gezellig, maar het is echt een hel om schoon te maken. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende hapjes over verschillende schaaltjes op tafel te verdelen. Na afloop stop je die schaaltjes in de vaatwasser en klaar is Kees!

Lees ook: Holy moly: dit is de meest Hollandse bitterbal ooit

De hapjes

Dan het belangrijkste: de hapjes zelf! Door een combinatie te maken van koude en warme gerechtjes creeër je een geweldige borrelplank. En denk ook na over sausjes, wat is waar lekker bij? Wij hebben alvast wat ideeën voor lekkere hapjes voor je op een rij gezet.

  • Toast of stokbrood
  • Verschillende soorten kaas
  • Vleeswaren
  • Olijven
  • Fruit
  • Wraps
  • Bitterballen
  • Mozzarellasticks
  • Gevulde eieren
  • Kippenpootjes
  • Champignons
  • Dadels met spek
  • Nacho’s

Verdeel alles mooi over je plank (of in mooie schaaltjes), et voilà!