Beauty

Dramatische make-up

Helemaal 'au naturel' is hartstikke hip dit najaar. Ook net zo hip: dramatische make-up! Precies het tegenovergestelde van de nude-make-up: veel kleur en je make-up mag gezíen worden.

Op de catwalk al gezien bij de Couture-lijnen:

Zoals je ziet: een heel mooi, bijna porseleinen huidje met smokey eyes en meestal nude lippen. Valentino kiest voor knalrode lippen: heel chique. En smokey eyes hoeven in 2007/2008 niet meer alleen in zwart en grijs maar ook in groen, violet/paars en bruintinten. Tijd voor wat variatie!

Deze look creëren kost wat oefening, maar kan voor een feestje héél erg mooi zijn. Wij maken de dramatic look met smokey eyes in paars of violettinten, maar aan jou de keus wat voor kleur je bij jezelf gaat proberen.

Wat je nodig hebt:

1. Een matterende en goed dekkende foundation. Breng deze aan met je vingers, of een sponsje. Of spuit hem op, met de Dior Airflash. Zorg dat je geen plekje vergeet!
2. Een beetje blusher in perzikkleur op je wangen, bijvoorbeeld van Bourjois.
3. Op je lippen: een lichtroze gloss zonder teveel poespas. Deze is van Shiseido, maar eentje van Essence of H&M geeft hetzelfde mooie nude effect (wil je rode lippen in plaats van nude? Kijk dan bij stap 7).
4. Gebruik een donkerpaars oogpotlood om je ogen te accentueren. Wees niet te zuinig en doe het helemaal rondom je ogen (gebruik bijvoorbeeld oogpotlood van de Hema), en veeg dit dan een beetje uit met een wattenstaafje.
5. Het handigste is om voor je ogen een oogschaduwpalet te gebruiken met meerdere tinten paars (van H&M of Pop). Hoe je smokey eyes maakt, vind je hier: http://www.girlscene.nl/beauty/makeup/2007/januari/277664. Breng de donkerste kleur aan op je arcadeboog (net boven je ooglid), en “speel” een beetje met de andere kleuren. Laat het wel allemaal mooi blenden, zodat je echt het smokey-effect krijgt.
6. Nog niet dramatisch genoeg? Laat dan de lipgloss weg en breng een knalrode matte lipstick aan, bijvoorbeeld deze van Vincent Longo. Zo krijg je het effect á la Valentino. Pas wel op dat het niet té wordt.
7. En je bewaart natuurlijk alles in dit mooie paarse make-uptasje van H&M.

Door onze reporter Cynthia

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved