Leuke nagel-lak tip

Beauty door Redactie

Van Laura kreeg ik een aantal leuke nagel-lak tips. Zij gebruikt namelijk plakband (ja, je leest het goed) om figuurtjes op haar nagels te maken. Je hebt verder alleen mooie lak nodig. Be creative!

Een horizontale streep

"Ik heb mijn nagels eerst helemaal roze gelakt (met lak van Miss Sporty, te koop bij Etos). Die laag heb ik helemaal laten drogen. Daarna heb ik in het midden van de nagel een klein stukje plakband geplakt. Met nagellakremover maakte ik mijn nagel nu schoon, maar dat middelste stukje bleef nu roze omdat dat afgeplakt is. Als de lak eraf is kleur ik weer over de nagel heen met rood (ik heb lak van Miss Helen (Hema) gebruikt). Dat ook even laten drogen en even later het plakbandje eraf halen. Als laatste kan je nog met doorzichtige nagellak eroverheen om het mooi te laten glimmen en glad te maken."

Blokjes

"Om mijn nagels met blokjes te krijgen is wel wat moeilijker. In principe is het hetzelfde verhaal, alleen moet je meer stukjes plakband gebruiken! Voor elke nagel heb ik er vier gebruikt; twee horizontaal en twee verticaal. Eerst de ene kleur opbrengen en het laten drogen. En dan de plakbandjes. Maar het beste ga je er nu gewoon gelijk er overheen, want anders gaat de basiskleur eraf. Lakken, drogen, de plakbandjes eraf, en het doorzichtige laagje.

Met dank aan Laura Schouten