Lifestyle

Snel een datum plannen: je bent gelukkiger als je je vriendinnen vaker ziet

afspreken-vriendinnen-gelukkiger

Met vriendinnen afspreken is natuurlijk hartstikke gezellig, maar wist je dat het ook goed voor je gezondheid blijkt te zijn? Pak je agenda er dus maar vast bij, want nu hebben jullie een goed excuus om zo vaak mogelijk af te spreken ;).

Wow: kennelijk is het goed voor je gezondheid om vaker met je vriendinnen af te spreken

Oh man, soms lijkt het wel alsof je je vriendinnen een eeuwigheid niet hebt gezien, toch? Niet omdat je ze niet wilt zien, maar gewoon omdat werk, school en andere verplichtingen jullie levens overnemen. Het is een bummer, want je wil je besties het liefst constant om je heen hebben. Maar wist je dat het niet alleen jammer is, maar ook nog eens een negatieve impact heeft op je gezondheid? Serieus! Het is wetenschappelijk bewezen dat regelmatig afspreken met je vriendinnen je gelukkiger maakt in het leven. Toch maar weer even die datumplanner erbij pakken dus!

Sociaal experiment

De Universiteit van Oxford heeft een sociaal experiment gedaan waarbij gekeken werd naar de effecten die twee keer per week met je vrienden/vriendinnen afspreken op je lichaam hebben. Daaruit is dus gebleken dat het heel gezond is om met je vriendinnen af te spreken! Dit komt doordat je makkelijker negativiteit van je af kan zetten als je met je vriendinnen bent. Daardoor gaan je stresslevels omlaag. Daarnaast maakt je lichaam oxytocine aan, dit is een liefdeshormoon. Dit maakt je socialer en meer relaxed, waardoor je ook nog blijer en gelukkiger kan worden. Een leuk meidenavondje of gezellige roadtrip maakt je dus gezonder!

Geen tijd?

Maak je geen zorgen als je niet elke week tijd hebt om leuke dingen te doen, want guess what? Bellen heeft hetzelfde fantastische effect op je lichaam! Je hoeft jezelf dus echt niet in allerlei lastige bochten te wringen om wekelijks tijd vrij te maken voor face-to-face afspraken. Gewoon even gezellig FaceTimen kan net zo veel vreugde en positiviteit brengen. Het gaat niet alleen om de fysieke aanwezigheid, maar ook om de connectie die je deelt, zelfs op afstand. Dus, zelfs als het leven hectisch is, kun je met een eenvoudig telefoontje die band met je vriendinnen behouden

Beeld: instagram @julialouise31