Love

Waarom hebben jullie ‘zin’ na een knallende ruzie?

opgewonden-na-ruzie

Heb jij dat ook wel eens? Je hebt een knallende ruzie met je partner, maar beiden hebben jullie opeens wel zin. Na zo'n steamy night is alles vergeven en vergeten. Dat is niet heel gek. Dit heeft alles te maken met je hormonen en gevoelens. Hier lees je alles over het feit dat je opgewonden kan raken na een ruzie. 

Dit is waarom je opgewonden bent na een ruzie met je partner

Het is toch vreemd, dat je opgewonden kan raken nadat je ruzie met je partner hebt gehad? Heeft het maken van ruzie en het hebben van een avontuur tussen de lakens dan zoveel met elkaar te maken? Dit hebben psychologen en experts er over te zeggen:

Er komen hormonen vrij

Zodra je ruzie met iemand heb gehad (zoals met je partner) komen er allerlei hormonen vrij in je lichaam. Testosteron, adrenaline en cortisol (beter bekend als het stresshormoon) zijn daar voorbeelden van. Als er cortisol vrijkomt door de stress van de ruzie met je lover, kunnen je hersenen verlangen naar het samenzijn en intimiteit die je ook bij intimiteit ervaart.

Als je een hoogtepunt krijgt tijdens een steamy night of als je heel erg aan het genieten bent, verhoogt dit je oxytocine (het liefdeshormoon). Met als conclusie dat je hormonen tijdens een ruzie op hol slaan. En dat ze nadat je een fijne ervaring hebt gehad weer gekalmeerd zijn. Wat je dan weer een fijn gevoel geeft.

Je openstellen

Als je het bed deelt met je partner stel je je open voor de ander. Je hebt net ruzie gehad, maar je bent er op dat moment niet mee bezig. Die ruzie zorgt weer voor opwinding. Je gaat van ruzie, naar je totaal overgeven aan je geliefde. Dit geeft dan ook weer een fijn gevoel. Dit meldt relatietherapeut Andrew Aaron. Dus waarom je zoveel zin hebt na een ruzie? Omdat je het gevoel dat jullie samen jullie ruzie hebben overwonnen. Isn’t it weird?!

Traumatische ervaringen

Uit een onderzoek van Dr. Saltz is gebleken dat een traumatische ervaring die je ooit hebt ervaren als kind (waarbij een ruzie aan te pas kwam), soms gevoelens van opwinding met zich mee brengt. Daarom is het goed mogelijk dat jij wel eens opgewonden raakt van een ruzie met je partner.

Dus als koppels ruzie maken zou er psychologisch gezien een trigger worden veroorzaakt in hun kindergeheugensysteem. Een avontuurtje tussen de lakens helpt je bij het vergeten van je angsten, door de intimiteit die erbij komt kijken.

Beeld: instagram @daniellemetz