Beauty

Smudge penselen

Het belang van goede kwasten en penselen heb ik al vaker aangekaart op Girlscene. Maar nu is er zelfs een heuse trend op dat gebied: smudgen! Ik vertel je er alles over.

Smudgen is het uitvagen van oogmake-up en doe je het beste met een smudge penseel. Het kan ook met je vingers, maar dit gaat sneller vlekken en is minder nauwkeurig.

Met een smudge penseel kun je eyeliner of kohlpotlood vervagen, maar natuurlijk ook oogschaduw; vloeibare of een poedervariant. Ook kun je met zo'n penseel gewoon oogmake-up aanbrengen, en vervolgens mooi uitvagen.

Er zijn vele verschillende varianten van het smudge penseel verkrijgbaar. Ik laat je de beste zien!

Het smudge penseel van International Look, verkrijgbaar voor € 3,99 bij de betere drogist. Ik heb 'm zelf thuis en hij is echt super, omdat -ie heel precies werkt en je er hele mooie smokey eyes mee kan maken!

Ook handig: een kohlpotlood met twee kanten, waarvan één kant het potloodje zelf is, en de andere kant een smudger ! Deze van Estée Lauder kost € 14,50.

Een smudge kwastje; dus met piepkleine haartjes. Vooral erg fijn bij zacht kohlpotlood en poederoogschaduw! Van Laura Mercier, voor € 19,-.

Een smudge penseel van The Body Shop, maar zij noemen 'm een 'Line Softener'. Ook goed! Kost ongeveer 8 euro.

Basic smudger van Douglas huismerk, € 5,50.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved