Beauty

Oogschaduwbasis

Omdat er wel een miljoen keer aan me gevraagd is wát nou precies oogschaduwbasis is (dat gekke spul wat ik voor mijn oogschaduw op mijn ogen smeer), zal ik het hier uitleggen.

Oogschaduw kan snel in de plooitjes van je ogen gaan zitten. Vooral als je erg glimmende oogleden hebt ‘glijd’ de oogschaduw er snel af. Ook kan een kleur minder goed te zien zijn omdat het niet goed blijft zitten op je ooglid. Vroeger werd altijd geadviseerd om foundation (en poeder) voor de oogschaduw aan te brengen zodat het beter blijft zitten. Dat werkt een piepklein beetje. Maar toen werd er oogschaduwbasis uitgevonden! Dit is een goedje dat lijkt op camouflage/concealer. Vaak is het gekleurd. Je brengt het aan met een kwastje op je ooglid en smeert het uit. Het egaliseert je oogleden, zodat het een neutrale goede kleur wordt waarop oogschaduwkleuren een stuk mooier uitkomen. Maar, het aller belangrijkste: het zorgt er voor dat de oogschaduw er de héle dag op blijft zitten! Het is dus een ‘basis’ voor de oogschaduw. de oogschaduw kleur wordt veel mooier er blijft de hele dag zitten. Ideaal!

De ene oogschaduw basis is beter dan de andere. De aller bekendste en beste is Urban Decay Primer Potion. De oogschaduw wordt 20 keer mooier en het blijft écht net zo mooi tot ik ga slapen en het er af haal.

Helaas is deze echt nergens in Nederland te koop. Ik heb hem voor 15 euro gekocht in een Sephora in Parijs. Een andere oogschaduwbasis die ik heb geprobeerd die wel goed is, is die van H&M. Hij kan niet een hele dag en nacht aan, maar het is te doen.Verder heeft bijna elk merk wel een oogschaduwbasis in het assortiment. Hema heeft er eentje in een soort mascara achtige verpakking (wit volgens mij) en Catrice heeft het ook. Ik kan iedereen oogschaduwbasis aanraden!

door beautykenner Mascha. Lees meer op haar weblog Beautygloss!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved