Beauty

Compact poeder

Wat ''poeder'' is weten we allemaal wel. Maar wat is compact poeder nu eigenlijk, waar is het voor en hoe doe je het op? En welke zijn nu fijn? Ik vertel het je erg graag.

Wat is compact poeder?

Er zijn een heleboel soorten poeder; los poeder (als een soort los zand, wat je met een kwast op je gezicht aanbrengt), bronzing poeder (die een bronsgoudkleurig gloedje achterlaat), shimmer poeder (voor een glans) en nog veel meer.
Maar de meest basic variant is het compact poeder, een poeder in een vrij vaste vorm in een doosje. Vaak zit er ook een spiegeltje en een sponsje of poederpuffje in. Het heet niet voor niets "compact", je kunt zo'n doosje namelijk zó in je handtas of toilettasje stoppen en meenemen! Als je wilt kun je je gezicht (en hals) overal een beetje bijwerken.

Waar heb je (compact) poeder voor nodig?

Allereerst maakt zo'n poeder je huid mooi mat en egaal en verbloemt het oneffenheden. Heb je echt vlekjes of stukjes die je wilt camoufleren, kun je daar het best eerst een concealer voor gebruiken en daarna pas het poeder.
Heb je echt een oneffen huid, dan kun je ook nog een foundation gebruiken. Meer daarover lees je hier!
Daarnaast is poeder ook een soort 'fixeerder', het zorgt ervoor dat de rest van je basismake-up (dus concealer, foundation, highlighter et cetera) beter blijft zitten. Poeder gebruik je áltijd op het laatst. Dus de volgorde: concealer, foundation, poeder. Natuurlijk kun je dingen weglaten wat je niet nodig hebt.

Hoe gebruik je het?

Zoals ik al zei, zit compact poeder vaak in een handig doosje. Vaak zit er een ingebouwd spiegeltje in en zit er een sponsje of iets anders bij waar je het mee op kan brengen.

Als dit er niet bij zit, kun je bij de drogist of parfumerie ook losse sponsjes of poederkwasten kopen:

Een poederpuff

Een poederkwast

Een sponsje

Uit ervaring weet ik dat je vast poeder het best met een puff of sponsje kunt aanbrengen en poeder wat losser is (een beetje als zand) het beste met een grote kwast.
Met een puff of spons: deze leg je op het poeder en dept het een beetje erin of je draait een beetje rond. Tik het een beetje af op je hand om het teveel aan poeder eraf te halen.
Met een kwast: dep de kwast in het potje of doosje en draai er een beetje in rond. Daarna blaas je in de kwast en schud je er een beetje mee om het teveel aan poeder af te schudden.
En dan? Ga met de puff, spons of kwast over je gezicht in ronddraaiende bewegingen. Handig is om te beginnen met de T-zone (je voorhoofd, neus en kin). Daarna ga je meer naar buiten toe; dus je wangen, jukbeenderen, kaak, naast je ogen enzovoorts.

Filmpje over compact poeder aanbrengen met een poederkwast

Fijne producten

Deze van Lancôme, Maquifinish Compact, heb ik zelf. Vind hem erg fijn en er zit een mooie grote spiegel in én een powderpuffje om het poeder mee aan te brengen.

Lekker basic doosje met poeder van The Body Shop, € 8,-

Goedkoop maar goed, mét sponsje! Hema, € 4,50

Mooi rond met spiegeltje, Bourjois, € 12,30

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved