Wenkbrauwpotloden

Beauty door Redactie

Wenkbrauwen epileren is iets heel goeds, vind ik. Ik doe het in ieder geval (bijna) elke dag! Het is een kwestie van je wenkbrauwen gewoon mooi bijhouden - het hoeven geen dunne streepjes te worden ! - en onnodige haartjes epileren. Maar ben je dan nog niet tevreden, dan kun je ze een beetje bijtekenen met een wenkbrauwpotlood.

Neehee, dat is niet ordinair en je krijgt ook niet meteen een Barbie-look. Als je een goed potlood gebruikt in de juiste kleur voor jou, hem scherp slijpt en natuurlijk tekent, dan maakt het je wenkbrauwen alleen maar mooier!

Hoe kies je het goede potlood?
Kies een kleur die precies lijkt op de kleur van je wenkbrauwen. Veel mensen zeggen dat 't dezelfde kleur moet zijn als je haar, maar soms zijn je wenkbrauwen lichter (of donkerder) dan je haarkleur.
Verder is het slim om voor een potlood te kiezen die aan de ene kant ook een borsteltje heeft. Je kunt het borsteltje natuurlijk ook los kopen, maar als -ie eraan zit is het extra fijn!

Hoe lang kun je je wenkbrauwpotlood gebruiken?
Na een halfjaartje kun je het best een nieuwe kopen, net als met oogpotloodjes.

Wat kun je nog meer erbij gebruiken?
Een wenkbrauwborsteltje is essentieel. Zoals ik al zei zit deze soms bij het potlood, maar je kunt hem natuurlijk ook los kopen. Een wenkbrauwgel is ook erg fijn (ik gebruik er eentje van Essence, goedkoop én goed). En tot slot: een puntenslijpertje speciaal voor je wenkbrauwpotlood. Want je moet 'm natuurlijk wel scherp houden!

Hoe doe je het?
Allereerst moeten je wenkbrauwen netjes geëpileerd zijn. Weet je niet goed hoe je moet epileren, klik dan hier! Daarna ga je rustig zitten. Het is handig om je pols ergens op te laten rustig zodat je mooi kunt 'tekenen', net als bij een oogpotlood zeg maar. Ik kan het hier 'met woorden' uitleggen, maar onderstaande filmpjes zeggen veel meer!

Mascha's handige uitleg-filmpje!

Ook onze Cynthia heeft een fijn filmpje...

Fijne producten

Clinique

Bourjois, € 8,-

Yves Saint Laurent, € 17,50

The body shop, € 8,50

Hema, € 1,50

Wenkbrauwpoeder

En oja... vind je zo'n potloodje toch maar moeilijk of té streng maken? Gebruik dane en wenkbrauwpoeder. Deze breng je op met een heel dun kwastje dat vaak schuin is afgesneden. Je koopt ze bij de drogist of parfumerie. Daarmee breng je het poeder op je wenkbrauwen aan, in de richting waarin de haartjes groeien!

Essence wenkbrauwpoeder

Zo'n schuin kwastje heb je nodig hiervoor!