Losse poeder oogschaduws

Beauty door Redactie

Oogschaduw ken je waarschijnlijk in de 'vaste' vorm: een paletje met een kleur (of meer) waar je met een kwastje of applicator overheen gaat. Maar er bestaat ook een andere vorm: loose powder eyeshadow color, oftewel "losse poeder oogschaduws".

Deze oogschaduws zijn als het ware hele fijne korreltjes die in een potje zitten. Je gaat er met een oogschaduwkwast in - eventueel een beetje aftikken op je hand zodat het teveel er af gaat - en brengt het dan aan op je oog. Het blijft vaak langer zitten en de kleur is veel dieper en intenser!

Tip van onze beautyexpert Mascha: "gebruik altijd een oogschaduwbasis voordat je losse poeder oogschaduw opbrengt, want het vliegt heel snel van je ooglid af (op je wang...). En het is 't mooiste als je ze nat aanbrengt (met een nat kwastje), dan zie je de kleur echt veel beter (en het vliegt weer niet weg omdat het 'plakt'). Ook kan je met losse oogschaduw lekker experimenteren, want je kan ze makkelijk mixen in een ander potje om een nieuwe kleur te creeren!"

De standaard vorm oogschaduw

Bourjois heeft binnen de Mini Bourjois lijn de "loose powder eyeshadow". Er zijn tien tinten, waaronder deze twee: gold en violet. Ze kosten maar € 4,60!

De Dazzle Dust Golds/Browns Collection van Barry M bestaat uit zeven hele mooie bruin en goudtinten. In los poeder, dus! Een potje kost € 7,-.

All Over Shimmer Eyes Loose Eye Shadow van Stila, € 9,-

Los oogschaduwpoeder met een glinstertje van H&M, € 2,90

Lancôme "La Poudre", €15,-

In een heel apart potje, deze " Divinora Iridescent Loose Powder Eyes" (klinkt sjiek!) van Guerlain. Dit is de kleur # 03 Fairy Pink.

Essence Glam Up powder eyeshadow, € 1,99 bij het Kruidvat.

Multi Shimmer Loose Eye Shadow van Bourjois. Deze heb ik zelf ook in het roze! Kost ongeveer 10 euro.