Bronzer test

Beauty door Redactie

Vorige keer hield ik een lipgloss test voor Girlscene.nl, en dit maal zijn de bronzers aan de beurt! Welke is nu echt goed; geeft je een mooi gebronsd tintje en een beetje glans? Ik heb er zes voor je uitgeprobeerd!

Wat is bronzer? Lees het hier!

1: Dream mousse bronzer van Maybelline, € 12,49

Deze bronzer is in een moussevorm, dus een soort van crèmige textuur, maar toch ook weer niet té waterig. Het is wel vrij dik, dus je hebt er maar weinig van nodig! Als je hem opbrengt is het eerst nogal een 'laagje', maar als je het in ronddraaiende bewegingen uitsmeert wordt -ie supermooi! Een beetje bruingetint en wat piepkleine glimmertjes erin. Ja, dit is echt een van mijn favorieten! Vooral omdat hij zo zacht uitsmeert.
Cijfer: een 9 !

2. Petite Bohême poudre van Lancôme, € 29,-

Dit is meer een shimmering powder dan een bronzer, maar werkt wel ongelooflijk perfect. Vooral voor een feestje of een stapavondje! Je haalt het dekseltje van het potje en dan zit er een soort puffje op het onderste gedeelte (dat zit vast). Hiermee dep je als het ware op je huid - of tamponeren, hoe je het wil noemen - en dan komen er mooie, brons/goud-kleurige glimmertjes op je huid. Heel erg gaaf voor een uitgaanslook!
Cijfer: een 6 als bronzer, een 10 als shimmering powder!

3. Bronzing pearls van Essence, € 2,69

In dit doosje zitten zogenaamde 'parels' met verschillende bruintinten; licht, donker, roze-achtig, goudbruin... Het idee is dat je een sponsje of kwast in het doosje met parels dipt, een beetje ronddraait en dan vervolgens op je huid aanbrengt. Echter; als je dit doet komt er maar een héél klein beetje op je huid, vind ik. Je zou de parels eigenlijk rechtstreeks op je huid moeten 'rollen', maar daar zijn ze te klein voor! Het idee is dus goed, maar er komt maar héél weinig op je huid...
Cijfer: een 5.

4. Bronzer pressed powder van the Color institute, gekocht bij Douglas voor een paar euro

Deze bronzer zit in de vorm van een 'pressed powder', ook wel compact poeder genoemd. Als een soort vaste vorm in een doosje, dus. Als je met de poederkwast wat poeder oppakt, wordt het wat zachter en komt er vrij veel poeder in de kwast. Eventjes blazen om het teveel weg te halen... en dan aanbrengen op de huid! Ik gebruik dit áltijd op mijn jukbeenderen en wangen, voor een zomerse gloed. Werkt ideaal en je hebt maar een klein beetje nodig...
Cijfer: een 10 !

5. Infinite Bronze Easy Face Bronzer Brush van Lancaster, € 20,50

Deze bronzer zit in een speciale kwast, heel handig. Je drukt op de achterkant en dan komt er een beetje - vloeibare! - bronzer in het kwastje. Als je het opsmeert lijkt het eerst net een foundation, maar als je het daarna uitsmeert wordt het mooi egaal en een piepklein beetje gebronsd. Het is niet écht bruin/brons/goud, maar meer een dekkende crème die een héél klein beetje bronskleur afgeeft. Je kunt dit dus, vind ik, beter gebruiken als foundation dan als bronzer!
Cijfer: als bronzer een 4, als gekleurde foundation een 8 !

6. Bronze Airbrush Face van ModelCo, € 30,-

Heel apart: deze bronzer zit in een spray! Je kunt hem over je hele lichaam gebruiken; je houdt hem gewoon 30 centimeter van je huid af, en sprayen maar! Daarna kun je eventueel nog uitsmeren voor een egaler en natuurlijker effect. Pluspunt: de enorme fles! Minpunt: je moet hem niet té dicht bij je huid houden, want dan krijg je één diepe vlek met een heel geconcentreerde bruine kleur. Resultaat: ziet er fake uit en is lastig eraf te halen. Maar, je moet ook weer niet te vér van je huid af sprayen, want dan zie je het amper! Je moet dus een goed balans vinden op welke afstand je moet sprayen. Als je dit onder de knie hebt, ziet het er erg mooi uit en is het sprayen super makkelijk!
Cijfer: een 8. Oefening baart kunst! Helaas wel erg duur...