Steunzolen

Fashion door Redactie

Als je van de huisarts hoort dat je steunzolen krijgt... denk je natuurlijk meteen dat je nu geen leuke schoenen meer aankan en voorgoed vastzit aan oubollig omaschoeisel. Maar niks is minder waar! Wij van Girlscene geven je info en tips.

Steunzolen kunnen helpen bij verschillende dingen. Zo kan je steunzolen krijgen als:
- Je voetstand niet goed is
- Je niet goed loopt
- Je lichaamshouding niet goed is
- Bepaalde spiergroepen in je lichaam teveel belast worden
- Je teveel druk op bepaalde plekken op je voet hebt

Je voeten zijn je basis van je lichaam, dus steunzolen kunnen helpen tegen nog veel meer dingen dan in het rijtje hierboven staan. En eerlijk is eerlijk, steunzolen hebben is niet echt een pretje. Je kunt lang niet alle schoenen aan, omdat je voet door de steunzool een heel stuk omhoog komt. En dat betekent dus dat veel schoenen niet ruim genoeg zijn. Je moet op zoek naar schoenen waar de binnenzool uitkan, zodat er plek is voor je zool.

De hoeveelheid schoenen waar je uit kan kiezen, is meteen een stuk beperkter. Soms kan je het zooltje ook uit schoenen ‘slopen’, zeker als het wat goedkopere schoenen zijn. Check dat gewoon even, je wilt natuurlijk wel gewoon leuke schoenen aan.

En het slechte nieuws: hakken zijn een no go... Je zooltjes kunnen sowieso niet in schoenen met een hak, en het is al helemaal slecht als je zonder zolen in hoge hakken gaat lopen.

Een aantal merken waar steunzolen in kunnen:

- Wolky (www.wolkyshop.nl/)

- Camper (www.camper.com/web/en/home.asp)

- Footnotes (www.footnotes.nl/)

- Gabor (www.gaborshop.nl/)

- Ecco (www.ecco.com/nl/nl/)

- Think (www.thinkshoes.com/de/)

- Durea (www.dureashop.nl/)  

door onze redactrice Cynthia