Beauty

Shapen

Bijna elk meisje gebruikt foundation om haar gezicht egaal te maken en blusher om een beetje kleur aan te brengen. Maar wist je dat je met deze basisproducten je gezicht ook kan shapen? Girlscene vertelt je wat, waarom en hoe.

Wat heb je nodig voor het shapen van je gezicht?
- Een foundation of poeder die twee tinten donkerder is dan je gezichtskleur
- Een foundation of poeder die twee tinten lichter is dan je gezichtskleur
- Een blusher in de kleur die je zelf mooi vindt
- Goede make-up kwasten

Bepaalde delen van je gezicht laten opvallen of juist wegwerken
Bijna elk meisje heeft wel iets in haar gezicht wat ze niet mooi vindt. Plastische chirurgie? No way! Met make-up kom je al een heel eind. Een aantal voorbeelden staan hieronder. Je kunt zelf ook experimenteren met lichte en donkere foundation om zo uit te vinden wat het beste voor jou werkt. Enne, vergeet niet om goed te blenden! Zorg dat de verschillende kleuren poeders of foundations perfect in elkaar over lopen voor een natuurlijk en een ‘niet gemaakt’ effect.

Opvallende, uitstekende kin? Gebruik een donkerdere foundation op het puntje van je kin.
Onderkin? Gebruik een donkerdere foundation op je onderkin.
Lange neus? Gebruik een donkerdere foundation precies op het puntje van je neus.
Brede neus? Gebruik donkerdere foundation aan beide kanten van je neus.
Korte neus? Gebruik een lichtere foundation op de hele lengte van je neus (alleen de bovenkant)!
Smalle neus? Gebruik een lichtere foundation een de zijden van je neus.

Je gezichtsvorm ‘aanpassen’
Dé ideale gezichtsvorm is een ‘normaal’ ovaal gezicht. Daarnaast heb je lange, ronde, vierkante, hartvormige en peervormige gezichten. Aan je gezichtsvorm (waar je misschien niet blij mee bent) kan je niks veranderen, maar je kan het wel shapen met blusher en foundation. Zodat wanneer je bijvoorbeeld een rond gezicht hebt, je gezicht wat langer en ovaler lijkt.

Dit is wat heel veel professionele make-up artists doen (en er dan ook heel goed in zijn): de gezichtsvorm anders laten lijken (het doel is je gezicht ovaal te ‘maken’). Het is niet moeilijk, al vergt het heel veel oefening. Probeer het zelf maar eens uit met onderstaande aanwijzingen en zie het resultaat…

Lang gezicht: Gebruik een blusher op de appeltjes van je wangen (het deel dat omhoog komt als je lacht) en een donkerdere foundation op je kin.
Hartvormig gezicht: Highlight het midden van je voorhoofd, het gebied onder je ogen en je kin en lowlight de zijkanten van je gezicht (vanaf de hoogte van je bovenlip tot en met je haargrens).
Rond gezicht: Lowlight beide zijkanten van je gezicht (helemaal) en highlight het midden van je voorhoofd, het gebied onder je ogen en je kin.
Peervormig gezicht: Highlight het midden van je voorhoofd, het gebied onder je ogen en je kin. Lowlight de zijkanten van je gezicht (vanaf je ogen naar beneden tot je kaken)
Vierkant gezicht: Lowlight de vier ‘hoeken’ van je gezicht. Highlight het midden van je voorhoofd, het gebied onder je ogen en je kin.

Tips
- Oefen, oefen, oefen! Ga het niet de eerste keer doen voordat je naar een feest moet, maar probeer het eerst lekker thuis uit en haal het er af als het mis gaat. Wedden dat je steeds beter wordt?
- Blenden is heel belangrijk. Je mag absoluut geen harde lijnen zien, maar zachte in elkaar overgelopen kleuren. Het is de bedoeling dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet, dus oefen daar mee.
- Gebruik niet te drastische kleurverschillen. Dit maakt het nep en te dramatisch (wat je juist niet wilt!).
- Gebruik absoluut geen glanzende higlighter of bronzer! Het liefst zo mat en natuurlijk mogelijk want (nog één keer): het moet er natuurlijk uitzien.

door onze redactrice Cynthia

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved