DIY: maak je eigen lippallet

Beauty door Redactie

Veel verschillende kleuren en soorten lipsticks of lippenbalsems? Maak er een paletje van! Heel makkelijk om te doen en het resultaat is geweldig… Girlscene vertelt je hoe je van lipsticks en lippenbalsems je eigen paletje maakt!

Wat heb je nodig:

- Lipsticks of lipbalsemsticks
- Een paletje waar je het in kan doen
- Een ijzeren spateltje (zit vaak bij het paletje)
- Een kaars
- Een theelepel
- Alcohol

Hoe doe je het?

Snijd met een mesje een stuk van de stick af die je smelten wilt. Doe niet teveel in één keer, anders dan stroomt het straks over de rand van je lepel heen als je het smelt.

Steek de kaars aan en smelt de stick in een ijzeren spateltje of theelepel boven de vlam. Je kan het ondertussen met een tandenstoker of de achterkant van een penseeltje roeren, zodat het smelten wat sneller gaat.

Desinfecteer het palet waar je de lipbalsem of  -stick in gaat gieten met alcohol.

Giet héél voorzichtig de gesmolten lipbalsem of –stick in een bakje van het paletje.

En nu laten stollen! Zit er nu verder niet meer aan en laat het een poosje met rust tot het helemaal hard is. Je kan alle bakjes vullen met verschillende kleurtjes.

Het eindresultaat:

Ziet dat er niet super uit? En het is ook nog eens handig in je tas!

Tip: Paletjes kan je kopen bij hobby- en verfwinkels. Vaak zijn het dan paletjes voor (water)verf, maar dat maakt niet uit! Jij doet er gewoon je lipbalsem in. Je kan natuurlijk ook een oud paletje van lipstick of oogschaduw gebruiken, maar maak het dan wel heel goed schoon!  Ook een idee: een leeg klein potje (van bijvoorbeeld een oogschaduw- of foundationsample) gebruiken voor een lippenbalsem of –stick.

Met dank aan Jenbabae van MakeupAlley!

Inspirerende foto's van lippallets:

door onze redactrice Cynthia