Herôme Eye Care

Beauty door Redactie

Ik heb van mezelf vrij lichte wenkbrauwen, hoewel ik erg donker haar heb. Heel jammer; want zo spreken je ogen veel minder! Ik heb een tijdje een wenkbrauwpotlood gebruikt, maar heb nu wat nieuws, van Herôme Eye Care.

In deze lijn vind je onmisbare items voor verzorgde, natuurlijke wenkbrauwen, zoals sjablonen waarmee heel gemakkelijk de beste vorm voor de wenkbrauwen wordt bepaald, waarna je ze met het poeder kan 'inkleuren'. De producten:

- Herôme Brow Stencils, €9,99. Dat zijn verschillende sjablonen om voor elke gezichtsvorm een natuurlijke vorm van de wenkbrauw te bepalen én in te kleuren.

- Herôme Compact Powder, €19,99, dit is het poeder om je wenkbrauwen mee bij te kleuren. Er zijn vier tinten: Taupe, Medium Brown, Dark Brown, Natural Black.

- Herôme Precision Tweezer, €19,99

- Herôme Brow Pencil, €15,99, een potloodje, borsteltje én puntenslijper in één set.

- Herôme Duo Brow Brush, €9,99

- Herôme Brow Gel, €15,99, om je wenkbrauwen te fixeren. Verkrijgbaar in de kleuren Clear, Clear Professional (extra sterk), Blond, Brown en Dark Brown

- Herôme Highlighter Pencil, €15,99, om je ogen extra te accentueren.

- Herôme Duo Sharpener, €4,99, professionele puntenslijper voor je wenkbrauwpotlood.

- Herôme Lash Balm Sensitive, €15,99, hét verzorgingsproduct voor langere, glanzende en vollere wimpers.

Herôme Gentle Face & Eye Make-up Remover, €10,99, een make-up remover, reiniger en verzorger in een! Speciaal ontwikkelt voor mensen met contactlenzen.

Herôme heeft deze lijn in samenwerking met topvisagist Mari van de Ven ontwikkeld. Herôme Eye Care is verkrijgbaar bij parfumerieën, zoals Ici Paris XL en Douglas.

Hoe gebruik je de producten?

1. Zoek met behulp van een sjabloon de passende wenkbrauwvorm en epileer de haartjes in model. Haal alleen haartjes onder en tussen de wenkbrauwen weg. Span de huid met één hand aan en trek de haartjes uit met de haargroeirichting mee.

2. Borstel je wenkbrauwen naar boven. Teken tussen de haartjes fijne streepjes met een scherp geslepen potlood of gebruik de Compact Powder en vul daarmee kale plekjes in.

3. Borstel de wenkbrauwen weer in model. Verleng ze eventueel met een dun potloodlijntje.

4. Fixeer het model met wenkbrauwgel, zoals Brow Perfection.

5. Eventueel extra: zet met een higlighter pen, bijvoorbeeld de Highlighter Pencil, een klein stipje onder je wenkbrauwen en werk dat met een vinger uit.

Tips

- Epileer niet teveel haren: op den duur groeien ze niet meer terug. En later heb je misschien spijt van je ultradunne wenkbrauwen!
- De natuurlijke vorm van de bovenkant van de wenkbrauw staat meestal het mooist. Trek dus aan de onderkant haartjes uit, waarbij je die natuurlijke boog volgt.
- Kies een lichtere tint potlood of poeder dan je eigen wenkbrauwkleur. Dat staat zachter. Alleen als je witblonde wenkbrauwen hebt staat een wat donkerder accent goed.
- Heb je de wenkbrauwen te donker ingekleurd, haal er dan een schoon mascararollertje doorheen om het teveel aan kleur te verwijderen.

Getest!

Ik testte wat producten van Herôme Eye Care...

Mijn wenkbrauw 'clean', alleen geëpileerd maar verder niets aangebracht.

Na opbrengen van de Compact Powder (ik heb kleur Medium Brown gebruikt) met behulp van een sjabloon van de Brow Stencils. Je ziet dat het de wenkbrauw nu érg dik is aangezet, dit is een beetje te. Daarom...

... heb ik het wat uitgeborsteld met een wenkbrauwborsteltje (je kunt ook een oud, schoongemaaktemascaraborsteltje pakken) én gefixeerd met wenkbrauwgel. Klaar!