Hoe je nagels perfect te lakken

Beauty door Redactie

Alle meisjes lakken hun nagels wel eens, maar wat is nou de beste manier om het te doen? Lize, onze nagelexpert, gaat het je vertellen!

Voordat je gaat lakken, doe je eerst alle ‘basis’ nagelverzorging. Zoals vijlen, nagelriemolie aanbrengen, nagelriemen terugduwen et cetera. En dan…

Stap 1. Breng een laagje basecoat aan. Basecoat beschermt je nagels, de kleur van de nagellak die je op gaat doen trekt niet in je nagels en de nagellak blijft langer zitten.

Stap 2. Laat de basecoat goed drogen en breng nu een dun laagje gekleurde nagellak aan. Meerdere dunne laagjes zijn mooier dan één dikke laag! Probeer het op de volgende manier aan te brengen: eerst 1 baan in het midden van je nagel, dan 1 baan aan de rechterkant en dan 1 laag aan de linkerkant. Zo krijg je het mooiste resultaat! Als je je nagels langer wilt laten lijken, laat dan een randje vrij aan de zijkanten van je nagel.

Stap 3. Laat de eerste laag gekleurde nagellak goed drogen en breng nu de tweede laag aan, ook weer dun. Als je een heel goed dekkende nagellak hebt denk je misschien dat het niet nodig is, maar je krijgt er een mooier kleurresultaat van en als je dunne laagjes doet blijft het ook beter zitten.

Stap 4. Laat de gekleurde nagellak heel goed drogen. Als je namelijk te vroeg de topcoat eroverheen gaat doen, wil je nagellak wel eens gaan 'bubbelen', dus dan krijg je allemaal bubbeltjes erin en dat is niet mooi. Breng daarna een dun laagje topcoat aan, overal op je nagel.

Stap 5. Laat de topcoat goed drogen. Neem nu een nagellak remover stift, of doe een beetje nagellak remover op een wattenstaafje en verwijder de overtollige nagellak die je misschien langs je nagel geknoeid hebt.

Laat nu alles goed drogen, het duurt gemiddeld 6 uur voordat nagellak uitgehard is. Voorzichtig doen dus de komende uren… En je bent klaar!

Nog enkele tips:

- Zorg ervoor dat je altijd je oude nagellak eraf haalt voordat je nieuwe opdoet. Hierdoor krijg je een mooier resultaat!

- Zelfs als je je moet haasten, doe altijd een basecoat op. Het versterkt je nagels en je wil geen verkleurde nagels krijgen!

- Als je nagellak heel dik is geworden en niet meer goed strijkt, doe er dan een paar druppels nagellak verdunner doorheen (geen nagellak remover!) en goed schudden!

Door Lize