Food

6x recepten met carpaccio die je nog niet kende

Carpaccio: we love it. Het is ons favo gerecht als we uiteten gaat. Maar wie zegt dat alleen restaurants kunnen koken met carpaccio? Show us your chef skills met deze 6 voorgerechten met carpaccio.

Carpaccio

Wat is carpaccio?

Weet wat je eet! Koken begint bij het kennen van je producten, en ondanks dat carpaccio bij veel restaurant bezoekers bekend is, weten ze vaak niet wat het nou precies is. Carpaccio is flinterdun gesneden rauwe runderlende. Het behoort tot de categorie rood vlees en het wordt bijna altijd rauw gegeten. Carpaccio is zacht van smaak en textuur en daardoor goddelijk. Toch is een carpaccio niet altijd van vlees gesneden en kun je ook makkelijk carpaccio maken van zalm of tonijn.

Is carpaccio gezond?

Carpaccio is natuurlijk heerlijk, maar is het ook gezond? Het antwoord op die vraag hangt af wat je bij de carpaccio serveert. Carpaccio zelf is mager en dus gezond maar het is vaak de smaakcombinatie die het zo yummie maakt. Parmezaanse kaas en mayonaise zijn klassieke toppings van carpaccio maar helaas niet gezond. Wil je dus een low fat carpaccio? Laat deze toppings dan achterwege.

6 x voorgerechten met carpaccio

Nu we de voorbereidingen hebben gehad, is het tijd voor wat je allemaal kan maken van dit goddelijke plakje vlees. Wij hebben 6 voorgerechten op een rijtje voor jou gezet zodat je zelf de tafel kan verrassen met dit heerlijke product.   

Carpaccio salade

We beginnen bij het klassieke gerecht zoals iedereen hem kent: de carpaccio salade. In een klassieke carpaccio salade gaan rucola, parmezaan, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en een dressing van balsamico of truffelmayonaise. YUM! Wil je toch wat gezonder doen? Vervang dan de truffelmayonaise door citroensap of olijfolie. Ook noten kunnen je carpaccio iets meer structuur geven en het is gezonder als pijnboonpitten.

Carpaccio in een wrap

Een wrap is niet alleen een heerlijk lunchgerecht, maar wraps kunnen ook makkelijk als voorgerecht. Snijd de wrap horizontaal in stukjes en tada, je hebt het perfecte voorgerecht. De meeste wraps die we kennen zijn met kip of zalm, maar wat nou als je er carpaccio in doet? SMULLEN! Voeg bijvoorbeeld wat oude kaas,  rucola en honingmosterd saus toe aan de wrap. Deze smaak voelt vertrouwd maar heeft door de nieuwe presentatie ervan toch dat verrassingseffect!

Carpaccio op sushi

Ja, je hoort het goed. Carpaccio op sushi. En we kunnen je vertellen dat dit echt een hele lekkere combinatie is. Wel is dit gerechtje iets moeilijker om te maken, omdat je zelf de sushi moet rollen. Gelukkig kan je een beetje steggelen en zijn er genoeg sushi bars die dit verkopen. Besluit je het toch zelf te maken? Probeer dan de combinatie gefrituurde garnaal, avocado en carpaccio. Dit is een absolute smaaksensatie en het is niet alleen vlees, maar ook vis. Dubbel zo lekker dus!

Carpaccio bonbon

Wil je graag indruk maken op je eters? Dan is deze carpaccio bonbon de manier om dat te doen. Het ziet er mega chic uit, en het is super easy om te maken. Het enige wat je moet doen is rucola oprollen in een plakje carpaccio en daar de gewenste dressing en topping overheen strooien. Deze bonbon is perfect als amuse en als je de bonbons niet te groot maakt, kun je ze in 1 hap van de lepel afeten. So fancy!

Carpaccio

Carpaccio brushetta

Een brushetta is een Spaans voorgerecht dat wordt gemaakt van geroosterd stokbrood, olijfolie en peper en zout. Op het stokbroodje gooi je wederom een topping en de klassieke brushetta is dan ook met tomatensalsa. Maar carpaccio is ook perfect op dit kleine voorgerecht. Doe een klein plakje op het broodje, leg er nog wat gezoete uitjes bovenop, truffelmayonaise en wat rucola. Gegarandeerd dat jij de queen van de voorgerechten bent!

Carpaccio

Carpaccio van vis

Houd je niet van vlees? Een carpaccio van zalm is volgens ons het lekkers. Je kunt deze vis carpaccio het best combineren met mosterd-dille dressing, ijsbergsla, rode ui en kappertjes. Ook deze variant is perfect voor op een brushetta. Toch liever tonijn? Combineer die dan met wasabi mayonaise, avocado en wakame. De carpaccio krijgt hier een Aziatische twist van, en dat maakt het weer net wat anders en oh zo lekker.

De carpaccio bar

Heb je nu helemaal zin om carpaccio te eten, maar niet zo zin om er heel veel moeite voor te doen? Dan hebben wij de oplossing gevonden. In de carpacciobar in Tilburg combineren ze carpaccio met allerlei gerechtjes die je de hele dag door kan bestellen! Het enige wat jij hoeft te doen is proeven en genieten. Ook als je geen vlees eet is de carpaccio bar het proberen waard, ze hebben namelijk ook carpaccio van vis! En laat jij nu alles afweten van carpaccio! Woohoo!

Lees ook:

Bij dit restaurant kun je onbeperkt carpaccio eten

Wij ontdekten de ultieme tosti-combinatie mét carpaccio

Beeld: istock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved