Food

Handig: dit zijn drie makkelijke recepten om te koken voor één persoon

Als je op jezelf woont en elke dag zelf voor je avondeten moet zorgen, kan dat nog wel eens een brain wrecker zijn, want gosh, waar heb je die dag zin in? Gezond of niet zo gezond? Moeilijk of makkelijk? De keuzestress is realTer inspiratie hebben we drie makkelijke, lekkere en gezonde recepten voor je op een rij gezet.

Dit zijn drie makkelijke recepten voor één persoon

#1 Recept voor spaghetti met spinazie en avocado-alliolisaus

Dit heb je nodig: 

★ 75 gram glutenvrije spaghetti
★ Een heel klein scheutje milde olijfolie
★ 100 gram verse spinazie
★ Een kwart van een citroen
★ Een halve eetrijpe avocado
★ 12,5 milliliter koelverse vegan allioli

Zo maak je het:

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat het slinken.

3. Pers de citroen uit en snijd de rest in parten. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil.

4. Schep met een hoge beker ca. 25 ml kookvocht uit de pan met de pasta en voeg de allioli, avocado en het citroensap toe. Maak dit met een blender of staafmixer tot een sausje. Breng dit op smaak met peper en zout.

5. Giet de pasta af en meng met de saus en spinazie. Breng ook dit weer op smaak met (vers)gemalen peper. Voor extra smaak en decoratie kun je nog wat noten toevoegen en klaar is kees!

Bron recept: Allerhanderecept voor een persoon#2 Recept voor Halloumi-salade

Dit heb je nodig:

★ 115 gram halloumi kaas
★ 200 gram linzen in blik
★ 100 gram snoepgroente tomatenmix
★ 50 gram babyspinazie
★ 40 gram tzatzikisalade

Zo maak je het: 

1. Verhit de grillpan zonder olie of boter.

2. Snijd ondertussen de halloumi in de breedte in plakken van een halve centimeter. Gril deze plakken drie minuten. Draai ze halverwege om .

3. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water en giet dit af. Snijd ook de tomaten doormidden.

4. Verdeel de spinazie, linzen en tomaten over een serveerschaal. Verdeel daar de halloumi over en sprenkel de salade daarna met de tzatziki. Super easy en lekker. Eet smakelijk!

Bron recept: Allerhande

recept voor een persoon

#3 Recept voor pasta Carbonara

Dit heb je nodig:

★ 100 gram spaghetti
★ 50 gram gerookte spekreepjes
★ 25 gram Parmezaanse kaas
★ 5 gram verse platte peterselie
★ 1 klein eitje

Zo maak je het: 

1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat. Giet af maar bewaar een kopje kookvocht.

2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur voor vijf minuten.

3. Rasp ondertussen de kaas. Snijd de peterselie fijn en klop het ei los in een kommetje. Voeg 15 gram kaas toe en breng goed op smaak met versgemalen peper.

4. Voeg de spekreepjes inclusief het bakvet toe aan de pasta. Roer er het eimengsel door.

5. Voeg als de pasta te droog is wat kookvocht toe. Verdeel de pasta over een diep bord. Bestrooi met de peterselie en de rest van de kaas, en genieten maar!

Bron recept: Allerhande

recept voor een persoon

 

Bron: AllerhandeBeeld: iStock, Allerhande