Nagellak verdunner

Beauty door Redactie

Wil je net een keer dat leuke kleurtje nagellak op doen wat je al een tijdje niet gebruikt hebt, is ‘ie helemaal dik en klonterig geworden! Weg ermee? Da’s helemaal niet nodig, want ook al denk je dat je nagellak rijp is voor de prullenbak, er valt nog heel veel te redden!

Vaak hoor ik: ‘Oh, gewoon even nagellakremover door heen doen, dan wordt -ie weer dun!’, maar dat is niet echt verstandig. Er zit namelijk veel water in nagellak remover en andere ingrediënten zorgen er voor dat de nagellak gaat schiften. Dat betekent dus dat je hem wel kan weggooien! Als je nog maar een héél klein beetje in je flesje hebt, en je bent toch van plan om het weg te gooien, dan kan je het wel doen.

Maar: een veel betere oplossing is een speciale verdunnen voor nagellak! Je hebt ze van veel merken, zoals Opi en Nail Tek. Doe gewoon een paar druppeltjes bij het flesje in, schudden, en je nagellak is weer zo goed als nieuw. Niet alleen Opi heeft nagellakverdunners, je kan het ook vinden bij bijvoorbeeld Douglas (huismerk).  Voor een flesje betaal je zo’n 7 euro, wat veel lijkt, maar bedenk je dat je nooit meer nagellak hoeft weg te gooien!

Nagellak heeft eigenlijk geen uiterste houdbaarheidsdatum, dus ook als is je nagellak bijna helemaal hard, met verdunner wordt het altijd weer mooi dun en smeerbaar.

door onze redactrice Cynthia