Beauty

Rode bultjes na het scheren wegkrijgen? Zo doe je dat

Rode bultjes na het scheren zijn super lastig weg te krijgen. Hoe voorzichtig je ook doet tijdens het scheren, rode bultjes krijg je waarschijnlijk alsnog Natuurlijk zul je altijd zien dat dit net gebeurt op het moment dat je er geen zin in hebt: vlak voor je naar het strand of zwembad gaat. Wij hebben de tips om rode bultjes na het scheren weg te krijgen.

Het is nu écht zomer en dat betekent dat je je graag fijn wil voelen in je bikini, right? Een mooie gladde bikinilijn zonder rode bultjes is dan wel fijn. Hoewel, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Girlscene to the rescue, want wij hebben handige ontharingstips voor je zodat die gladde bikinilijn zonder rode bultjes binnen handbereik is. Kun jij lekker zorgeloos gaan zwemmen en zonnen. Let’s go!
 

Waarom krijg je rode bultjes na het scheren in je bikinilijn?

Rode bultjes na het scheren hebben niets met pech te maken, maar alles met de textuur en de haargroei van het gebied waarop je je scheermesje gebruikt. De rode bultjes na het scheren worden veroorzaakt door een ontstekingsreactie wanneer dikke, donkere haren die eerder geschoren zijn opnieuw uit de huid proberen te komen maar gevangen raken. Het haar groeit terug onder de huid en veroorzaakt een rood bultje rond ieder haarzakje. Ook krullend haar en gebieden met veel huidwrijving zijn vaak gevoelig voor scheermesjes.

Wat kun je doen tegen rode bultjes na het scheren in je bikinilijn?

Dat betekent natuurlijk niet dat je nieuwe badpak meteen een no-go is. Smeren met een hydrocortison crème werkt vaak het snelst om rode bultjes na het scheren weg te krijgen. Ook een salicylzuur crème (vaak gebruikt tegen acne) kan wonderen doen. Hoewel er eigenlijk geen andere manier dan laserontharen is om de bultjes echt te voorkomen, zijn er wel een aantal stappen die je aan je skin routine kunt toevoegen om de bultjes zoveel mogelijk te beperken. 

Hoe lang blijven rode bultjes na het scheren in je bikinilijn? 

Gebruik een scrubhandschoen tijdens het douchen, waardoor je haartjes goed rechtop komen te staan. Een exfoliërend ingrediënt (bijvoorbeeld salicylzuur) kan ervoor zorgen dat de haartjes niet in de haarzakjes zakken. Scheer ook altijd in de richting van de haargroei en gebruik een schoon mesje met meerdere scheerbladen en scheerschuim. 

Laat je bikini harsen
Wil je liever langer dan 7 dagen een gladde bikinilijn zonder rode bultjes? Dan is harsen een goede optie. Dit kun je laten doen in een studio of zelf doen. Zorg er altijd voor dat je tijdens het harsen voorzichtig bent met je huid om beschadigingen te voorkomen. Trek je huid goed strak en gebruik talkpoeder als je harst met in olie oplosbare hars. Bij een professionele beautystudio weten ze precies hoe ze je moeten harsen. Belangrijk is wel dat je na het harsen niet gaat zweten. Skip dus even die hete douche, de gym, de sauna en het bubbelbad.
 

Must reads 👀