Food

Start je week goed met dit goddelijke recept voor sushi taco’s

Je kan ons altijd wakker maken voor een flinke portie sushi. En voor taco’s met een heleboel quacamole eigenlijk ook. Dus we sprongen dan ook een gat in de lucht toen we hoorden dat je deze twee yummie gerechten kunt combineren: sushi taco’s is the best of both worlds. En zo maak je ze.

View post on Instagram
 

Recept voor sushi taco’s 

Ga je voor Chinees, Japans, Mexicaans, Spaans of houd je het toch lekker bij de Hollandse pot? Geen zorgen, want er zijn ontzettend veel keukens waar je uit kunt kiezen als jij besluit lekker te gaan koken. Maar we kunnen ons ook wel voorstellen dat je wat inspiratie nodig hebt! Met dit recept combineer je de Mexicaanse én Japanse keuken. Yum! Lees je mee met dit goddelijke recept voor de beste sushi taco’s ever

Wat heb je nodig voor de sushi taco’s?

  • 180 gram sushirijst

  • Halve jalapeño

  • 130 gram gerooktezalm

  • zelfgemaakte marinade

  • 3 zeewierbladen 

  • Halve avocado

  • 90 gram zeewiersalade

  • 3 tl sesamzaadjes

View post on Instagram
 

 

Hoe maak je de sushi taco’s?

  1. Maak de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de zalm in fijne blokjes
  3. Meng een lepel sojasaus, sesamolie, appelazijn en water in een schaaltje. Voeg hier dan een theelepel sriracha en mirin aan toe en snijdt een paar ringetje rode peper, zoveel als jij lekker vindt. Voeg dat toe aan je mengsel. 
  4. Doe je mengsel samen met de zalm in een kom en gooi dit allemaal door elkaar. Zet het in de koelkast en laat het hier tien minuutjes staan. 
  5. Pak de zeewierbladen en knip er zes rondjes van met een diameter van ongeveer 10 cm. 
  6. Snijd de avocado in blokjes en de jalapeño in schijfjes.
  7. Druk een laagje sushirijst in de zeewierbladen.
  8. Haal het mengsel uit de koelkast en verdeel daar een beetje van in je zeewierblad.
  9. Vouw de noribladen dubbel. Geniet van je sushi taco’s!

Lees ook:

Bron: Girlswhomagazine

Must reads 👀