Beauty

Waarom vegan nalellak de nieuwste trend is op beauty gebied

Als jouw lifestyle helemaal veganistisch is, betekent dat dat je geen dierlijke producten zoals vlees, melk en eieren eet. You go girl! Als je er nog een schepje bovenop wil doen, skip je ook dierlijke producten in je dagelijkse make-up lookje. Vaak worden dierlijke producten in cosmetica, maar ook in nagellak voor het gemak overgeslagen. En dat kan anders. We vertellen je vandaag alles over vegan nagellak.

Tegenwoordig is het steeds normaler om geen vlees te eten en te kiezen voor vegetarische producten in je eetpatroon. Je kan er haast niet meer omheen om op z’n minst een beetje op het milieu en dierenleed te letten! Sommige mensen gaan zelfs nog een stapje verder door alle dierlijke producten uit hun voedingspatroon te schrappen. Mensen die vegan eten, skippen hierbij dus niet alleen vlees en vis uit hun dieet, maar ook andere producten zoals kaas, melk en honing. Super goed bezig als je dit al doet, want zo een vegan lifestyle kan bijvoorbeeld ook helpen tegen een onzuivere huid. Als je het nog beter wil doen, blijft het niet alleen bij veganistisch eten. Of misschien vind jij het wel veel belangrijker om erop te letten of je beautyroutine een beetje verantwoord is. Er verandert er in de cosmetica-wereld namelijk steeds meer. Er komen op het moment steeds meer merken met vegan cosmetica zoals nagellak, zodat jij ook je nagels bewust kunt lakken.

Vegan nagellak: wat is het eigenlijk?

Okay: jij bent dus iemand die graag rekening houdt met welke foodprint ze op de planeet achterlaat. Hartstikke goed! Misschien eet je al veganistisch, maar weet je nog weinig over veganistische cosmetica, zoals vegan nagellak. No worries. We praten je bij. Vegan nagellak zijn lakjes zonder ingrediënten die van dieren komen. En nee, ze worden ook niet getest op dieren. Verder zit in ‘gewone’ nagellak vaak talg uit rundervet (ja, echt waar, brr!) en ook is het goedje dat zorgt voor die shine op je nagellak is afomstig uit vissenschubben. Oh. My. God. Bij vegan nagellak hoef je je hier gelukkig geen zorgen om te maken.

vegan nagellak

Nu je weet hoe dieronvriendelijk ‘normale’ cosmetica eigenlijk is, is het ook goed je te realiseren dat er gelukkig steeds meer merken zijn die er voor kiezen om volledig vegan te gaan. En we love it. Zo is het merk gitti daar één van. Ze maken alleen producten die beter zijn voor jou en onze aardbol. En daarbij maken ze nog steeds lakjes in de fijnste kleuren. Ook hebben ze een vegan nagellak remover aan hun assortiment toegevoegd en kun je je nagelriemen daarna verzorgen met een plant-based olie. Ze snappen dat beauty niet alleen gaat over er mooi uit zien, maar ook over je goed voelen over wat je draagt. Je wil je immers niet schuldig voelen dat jij loopt te shinen met producten waar dieren veel hebben voor moeten lijden, right? En het milieu wil ook wel wat. 

vegan nagellak

De vegan nagellakjes van gitti zijn duurzaam, 82 % plant-based en de verpakking is recyclebaar. Omdat wij super enthousiast zijn over dit initiatief, hebben we een fijne kortingscode om met jullie te delen. Met de code ‘girlscene’ krijg je maar liefst 20 % korting op je eerstvolgende bestelling. Shop ze!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met gitti

Lees ook:

Must reads 👀