News

Shoppen bij webshops als SHEIN en AliExpress wordt vanaf vandaag een stuk duurder

Wij zijn het afgelopen jaar verliefd geworden op de webshop SHEIN. En laten we AliExpress niet vergeten! Tegenwoordig kun je alles (maar dan ook echt alles) verkrijgen via deze goedkope webshops. De spullen komen vanuit China en het kost allemaal geen drol. We hebben alleen slecht nieuws… 

Nieuwe BTW-regel voor webshops buiten Europa

De producten op webshops zoals SHEIN, Wish en AliExpress worden duurder. Dit heeft te maken met het nieuwe éénloketsysteem van de Europese Unie. Voorheen kocht je nog makkelijk een paar jurkjes, shirtjes en accessoires voor een klein prijsje, maar dat is sinds vandaag afgelopen. Vanaf 1 juli (vandaag dus) moet er ook BTW betaald worden voor bestellingen onder de 22 euro. Dat betekent dat je bestelling 21 procent duurder wordt. En dat is voor een kleine bestelling best wel veel..

BTW betalen voor webshops buiten Europa

Er is nog iets waar je echt rekening mee moet houden. Als je iets bestelt bij een webshop die deze BTW niet berekent op je bestelling, dan moet je rekening houden met nóg hogere kosten. Datzelfde bedrag (je rekening van je pakketje) wordt afgeschreven op het moment dat je pakketje in Nederland arriveert. En dat is niet het enige, want er komen óók nog eens afhandelingskosten bij. Volgens NOS zijn die afhandelingskosten bij PostNL vier euro als je online betaalt en zeven euro bij een afhaalpunt. Als je geen extra kosten wil, moet je dus even goed opletten of de webshop de BTW zelf al verrekent. Daar gaan onze goedkope pakketjes van SHEIN… Balen!

Lees ook:
 Zo zit het met de extra invoerkosten voor AliExpress en Shein
 9 producten op AliExpress die zó raar zijn dat je ze eigenlijk wilt hebben #15

 
Bron: NOSBeeld: iStock

Must reads 👀