Alles over make-up kwasten

Beauty door Redactie

Om je make-up goed aan te brengen, zijn kwasten onmisbaar. Maar er zijn zoveel kwasten dat je door de bomen het bos niet meer ziet! En daarom helpt Girlscene je bij het kiezen van de juiste kwasten!

Misschien wel de bekendste kwast: de Kabuki kwast! Perfect voor het aanbrengen van minerale foundation. Hij heeft heel veel haren (vaak geitenhaar) die heel dicht op elkaar staan.

De foundation kwast is voor vloeibare foundation. Deze kwast is altijd van synthetisch haar, dus niet van dierenhaar. Met een foundationkwast kan je je foundation mooi dekkend aanbrengen zonder dat je vingers vies worden.

Een poederkwast is een kwast met afgeronde haren. De haren staan niet heel dicht op elkaar omdat poeder niet hoeft te dekken. Hiermee kan je poeders aanbrengen, zoals een finishing powder. Hij werkt ook goed voor bronzer. De kwast is lekker groot: voor over je hele gezicht!

Een blush brush is een stuk kleiner dan een poederkwast. Logisch, want deze gebruik je op een kleiner gebied van je gezicht! De kwasten die je hier boven ziet zijn een beetje ‘schuin’, er zijn ook blusherkwasten die gewoon recht zijn.

De stippling brush is een kwast om make-up heel licht aan te brengen. Je kant het voor veel dingen gebruiken: foundation, poeder, blusher, bronzer... Stippling kwasten zijn er dan ook in meerdere maten. De haren zijn vrij stevig, en de uiteinden van de haren zijn dunner zodat de make-up heel licht wordt aangebracht.

Oogschaduwkwasten zijn er in heel veel soorten en maten. Platte kwasten, ronde kwasten, kleine kwastjes, grote kwasten, verschillende soorten haar... Voor oogschaduw is dierenhaar het beste: deze kwasten ‘pakken’  de oogschaduw het beste en zo krijg je dus een mooier effect. Gewoon uitproberen werkt het beste met deze kwasten; het ene meisje vind een bepaalde kwast helemaal geweldig. Dat betekent niet dat jij hem ook fijn vindt!

De eyeliner kwast is vaak gemaakt van synthetische, superstugge en harde haren. Er zijn ook wel eyeliner kwasten van dierenhaar, maar synthetische haren zijn vaak iets harder. Deze kwast gebruik je voor het aanbrengen van poeder- of vloeibare eyeliner. Super handig, hiermee trek je snel en makkelijk een strak lijntje. Deze kwast is er trouwens ook in een ‘rechte’ uitvoeren, dus zonder hoek erin.

De blending brush is geweldig voor meiden die al iets meer met make-up bezig zijn. Deze kwast gebruik je bij je je ogen om kleuren perfect in elkaar over te laten lopen. Erg leuk om mee te spelen!

door onze redactrice Cynthia