Lifestyle

Zwemmen in Amsterdam: op deze 7 plekjes neem jij een duik in de stad

Het weer begint steeds warmer te worden en dan zoekt iedereen massaal naar verkoeling. Woon jij rond en plas of bij de kust? Dan is het vast makkelijk om snel een duik te nemen. Woon jij in Amsterdam? Dan is het een stuk lastiger. Daarom zochten wij de beste plekken om te zwemmen in Amsterdam!

Zwemmen in Amsterdam: dit zijn de beste plekjes

Als de zon begint te schijnen dan gaan veel mensen opzoek naar verkoeling. De ene vermaakt zich met de tuinslang en de ander zoekt verkoeling in de douche. Ben jij een echte waterrat? Dan ben jij vast opzoek naar een lekker plekje om te kunnen zwemmen. Girlscene got you! Dit zijn de fijnste plekken om te zwemmen in Amsterdam.

1. Amstel, zuideinde Weesperzijde

Dit is een super populair plekje als het zomer is. Zo geliefd dat er soms op de ‘boulevard’ een ‘Costa del Weesper’ ontstaat. Pas op! Er varen wel veel boten voorbij. Let dus goed op waar je zwemt.

View post on Instagram
 

2. Duivendrechtse brug

Bij de Duivendrechtse brug kan je super fijn zwemmen en duiken. Blijf wel goed opletten of er iets in het water ligt. Ook vaart er zo nu en dan een bootje voorbij.

3. Park Somerlust

Ook dit is een populaire spot in de zomer! Ga lekker op het gras liggen en neem een frisse duik in de Amstel. Je loopt via een stenen trap het water in en die kan glad zijn. Als je eenmaal in de water staat loopt de bodem af. Hoe verder je van de kant gaat hoe dieper de gracht.

View post on Instagram
 

4. Nieuwe Meer

Hier kan je zwemmen in schoon water met een mooi uitzicht op de skyline van de Zuidas. Onze tips? Bij de Noordoever en de Oeverlanden kan je heerlijk vertoeven.

5. Noorderparkbad

Ben jij meer een zwembadpersoon? Neem dan eens een kijkje bij het Noorderpark bad in Amsterdam-Noord. Het zwembad is het hele jaar open. Je kan er dan ook binnen en buiten zwemmen.

View post on Instagram
 

6. Entrepotdok

Middenin het centrum zwemmen met het geluid van olifanten op de achtergrond? Het kan! Op de Entrepotdok zijn kleine steigers aangelegd waar je kan zonnen en vanaf kan springen. Pas wel op voor boten, die varen hier vaak langs!

7. Poel’s Up

Dit is een heerlijke plek om te genieten van de zon. Er zijn zwembaden die grenzen aan de poel en je kan natuurlijk ook in de poel zwemmen. Verder is er veel horeca in de buurt en kan je zonnen op drijvende platformen. Genieten in luxe!

View post on Instagram
 

Wil jij meer leuke plekjes vinden in Amsterdam? Lees dan ook:
– Dit zijn de lekkerste plekken om te brunchen in Amsterdam
– New hotspot: er opent een volledig roze beachbar in Amsterdam
– 11 hotspot terrassen in Amsterdam waar jij en je besties deze zomer heen moeten

Bron: Parool.nl, go-kids.nlBeeld: Unsplash: Erik Dungan