Het vinden van de perfecte blusher

Beauty door Redactie

Een goede blusher vinden is niet zo makkelijk als je zou denken. Van Stylehive.com kreeg ik een aantal goede tips voor het kopen van de perfecte blusher!

Kleur kiezen
Om de kleur te vinden die het mooiste staat bij je huid, is er een trucje. Knijp zachtjes in je wangen en neem de kleur blush die het meeste lijkt op de kleur van je blosjes. Neem altijd een iets donkere tint, nooit een lichtere. Als je een rodere huid hebt of last hebt van acné, probeer dan een iets bruinige blush te pakken. Die maakt je huid wat minder rood.

Crème blusher
Vind je het lastig om een goede blusher te vinden, kies dan voor eentje in crèmevorm. Die is lekker makkelijk aan te brengen en ook goed te mengen met andere kleurtjes. Het geeft vaak een lekker natuurlijke look. Let wel op: gebruik je een poederfoundation of een los poeder op je gezicht, gebruik dan geen crème blusher. De verschillende texturen mixen dan vaak niet lekker. Dus: poederfoundation, dan poeder blusher. Vloeibare foundation of crème (mousse) foundation, dan kun je ook zo’n blusher gebruiken.

Kies je kwast
Let op de goede blusherkwast! Vaak zit er een kwast bij blushers die heel erg “dicht” zijn, hiermee krijg je vaak een groot, lelijk stuk kleur in het midden van je wang. Een zogenaamde “fan brush” is heel fijn, deze zijn perfect voor zowel crème en poeder blushers. De dunne haartjes van deze blusher mixen de kleur perfect.

Een “fan brush”

Aanbrengen
Je kunt blusher het beste aanbrengen terwijl je glimlacht. Klinkt gek, maar zodra je je mond in een glimlach vormt, komt het gedeelte van je wang waar je de blusher moet aanbrengen als het ware “naar voren”. Je brengt de blusher namelijk aan op het “dikste” gedeelte van je wang, dus niet onder je ogen of vlakbij je mond. Je wil niet dat alle kleur dicht bij je neus zit en dat het lijkt alsof je heel erg bloost!

Hoeveel heb je nodig?
Hoe meer make-up je draagt, hoe minder blusher je moet aanbrengen. Als je bijna geen make-up op hebt, heb je wat meer blusher nodig voor hetzelfde effect.

Dit artikeltje is geschreven in samenwerking met www.stylehive.com!