Kanebo 38°C Performance Mascara

Beauty door Redactie

Van Girlscene member Olga kreeg ik een tip voor een mascara: de Kanebo 38°C Performance Mascara.

Het is een mascara van Kanebo (o.a. bij Douglas verkrijgbaar) die wel en niet waterproof is. Huh?! zul je denken. Ja: het is een gewone mascara, maar heel handig: hij is pas af te spoelen met water van 38+ graden. Hij gaat er dus niet af in de regen (want dat is onder de 38 graden), maar wél onder de douche of als je je gezicht met warm water wast. Handig!

Olga: "Voor mij zijn er eigenlijk twee belangrijke voordelen, waarvan meestal een van de twee niet van toepassing is bij de mascara's die ik tot nu toe heb gehad. Dat zijn dat de mascara waterproof is en dat de mascara er gewoon met water afgaat. In Nederland regent het nogal veel, dus een mascara die niet waterproof is kun je vaak weer opnieuw opdoen en bovendien heb je hem vaak ergens halverwege je wangen zitten na een regenbui (huilbuien en zweetaanvallen inbegrepen...).
Daarnaast kan ik zelf niet zo goed tegen waterproof mascara's omdat je die er met olie af moet halen en vaak toch wel redelijk moet wrijven om hem eraf te krijgen. Van beide gaat mijn huid best wel irriteren. Daarnaast is olie voor mensen met lenzen ook niet heel erg prettig.
Het nadeel van de mascara is dat het eventjes duurt voordat hij droog is. Natuurlijk duurt dat geen minuten, maar je kunt het beste eerst de onderste wimpers doen en daarna de bovenkant omdat de mascara anders een klein beetje afgeeft in het begin.
Voor de mensen met lenzen: het beste eerst je lenzen uitdoen voordat je de mascara eraf haalt: er komen 'stukjes' vanaf ipv vloeibare mascara op een watje. Het beste/makkelijkste is om gewoon onder de douche te gaan staan en dan de mascara met warm water eraf te halen. Dan heb je nergens last van. Helaas is -ie niet goedkoop: 24 euro. Maar ja, dan heb je ook wat..."