Beauty

Minder make-up gebruiken in de zomer

Het is zomer en over het algemeen is het in de zomer warm. Dikke lagen make-up is dus niet echt lekker... Het smelt van je huid en met die warmte wil je dat je gezicht lekker kan ademen. Vandaag tips over hoe je je make-upgebruik kan afbouwen.

Voor sommige meiden is het een hele opgave om ineens van altijd make-up dragen naar geen make-up dragen te gaan. Veel mensen dragen normaal gesproken overdag toch foundation, poeder en bronzer, en om dan ineens met een blotebillengezicht de deur uit te gaan... Dus ik geef je een aantal tips!

- Bouw je make-upgebruik af. Begin hiermee voordat je op vakantie gaat bijvoorbeeld. Stel, je gebruikt normaal basis, concealer, foundation, bronzer, poeder en blusher. Ga dan eerst afstappen van je concealer. Gebruik daarna minder foundation, elke dag minder tot je je foundation kan weglaten. Ga zo met elk product door tot je het niet meer nodig hebt. Op die manier kan je wennen aan het feit dat je minder make-up gaat gebruiken. Deze methode werkte voor mij super! Voor mijn vakantie gebruikte ik alle producten die hierboven staan op mijn gezicht, en nu alleen nog maar een likje concealer en een beetje bronzer. Je kunt dan natuurlijk wel een lekker fel kleurtje op je lippen doen, en mascara kan ook geen kwaad.

- Gebruik alleen een mini beetje concealer op je gezicht, je zult merken dat dat al heel veel doet! Breng het aan op je wallen (onder je ogen) en op vlekjes en oneffenheden. Je zult zien dat je dan al geen foundation meer nodig hebt.

- Beetje bleek? Gebruik dan alleen bronzer en wat (gel)blusher. Je ziet er meteen een stuk gezonder en zonniger uit!

- Ga lekker met je gezicht de zon in (wel smeren met SPF!), je puistjes en oneffenheden worden hierdoor veel minder. Resultaat: make-up is helemaal niet meer nodig!

- Een dagje strand en geen zin in mascara? Zet je zonnebril op!

Enne, kijk eens om je heen als het zo warm is. Wie draagt er nou lagen make-up op haar gezicht? Wedden dus dat niemand je raar aankijkt dat jij ook nauwelijks make-up op hebt? Succes!

door onze redactrice Cynthia

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved