Lifestyle

Say cheese! Dit zijn de beste gratis apps om je foto’s mee te bewerken

Je foto’s bewerken kan met zoveel apps, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Geen idee waar je moet beginnen? Wij zetten vijf gratis apps voor je op een rij waarmee foto’s bewerken een eitje wordt. 

1. Snapseed

Foto’s bewerken in Snapseed is megamakkelijk en kan op iOS en Android. Eigenlijk is Snapseed een soort uitgebreidere versie van Instagram, omdat je veel meer filters en opties hebt. Je kunt zelf kiezen hoe heftig je filters instelt op je selfies. Ook kun je een korrelig effect toevoegen zodat je foto op een polaroid lijkt of stiekem wat onzuiverheden egaliseren. Een hele fijne app! 

2. Photoroom

Selfies of andere foto’s bewerken in Photoroom is ook een aanrader. Deze app is ook helemaal gratis en je kan er supertoffe dingen mee. Maak je bijvoorbeeld een foto van een trui om online te verkopen? In Photoroom upload je de foto en hij snijdt het automatisch voor je uit. Voeg een funky achtergrond toe en je bent klaar om je kledingstuk te verkopen. Hoe handig! En ja, dit kun je uiteraard ook met selfies doen. Zo heb je een filter waarbij je tussen roze wolken met vlinders staat of een toffe seventiesvibe. 

3. VSCO

De bekendste app voor foto’s bewerken is natuurlijk VSCO. De meeste mensen kennen deze wel. Inmiddels zijn er ook opties in de app waar je voor moet betalen, maar veel dingen zijn gelukkig ook gratis. VSCO is een handige app als je gewoon een mooi filter wilt en goed het contrast of het licht in je foto wil aanpassen. 

foto's bewerken

4. Photo Lab

De reclame die je tussendoor krijgt tijdens het foto’s bewerken is heel irritant in Photo Lab, maar tóch tippen we je deze app. De opties zijn namelijk fantastisch. Klik alle reclames dus lekker weg en maak een cartoonversie of popartversie van jezelf. Ook de smart filters zijn heel mooi, daarbij kun je een snelle touch-up doen of meer diepte in je foto krijgen. We like!

5. Infltr 

Net als bij VSCO draait de app Infltr vooral om filters. Maar waar je bij VSCO standaard filters hebt, kun je in Inflrt ook persoonlijke filters maken. Die filters kun je gewoon opslaan en later weer gebruiken, zodat je Instagramfeed er helemaal picture perfect uitziet. Een aanrader als je wilt dat je feed er als een mooi geheel uitziet.

Beeld: iStock, Pexels

Must reads 👀