Lifestyle

Appstore: wat zijn de beste apps om je te helpen bij planten verzorgen

Is het altijd een drama voor je om planten te verzorgen en gaan ze altijd dood? No worries. We helpen je op weg met het verzorgen van je plantjes met behlup van deze apps. Deze plantenapps helpen je bij het verzorgen, maar ook bij het herkennen van je plant. Hoe handig!

Apps om je planten te verzorgen

★ Plantsome

Deze app is echt perfect voor het verzorgen van je kamerplanten. Je zoekt de plant in de app en voert in hoe groot hij is. Ook moet de app weten hoeveel zonlicht je plant krijgt. Plantsome berekent automatisch voor je hoeveel water je groene vriend nodig heeft. Dit is toch ideaal?

★ Plant Diary

Spring je altijd een gat in de lucht als je ziet dat je plant weer een nieuw blad heeft? Well, de app Plant Diary helpt je bij het bewaren van de groei van je plant. Je kan zien hoe je ‘baby’ de afgelopen tijd is gegroeid. Ook kan je een alarm zetten in de app als je plant weer eens water nodig heeft.

★ Pokon

Als je nog dode planten hebt na het gebruik van deze app dan doe je iets niet goed. Deze app geeft automatisch een berichtje als het weer tijd is om je planten water te geven. Je kan hiermee ook checken hoeveel potgrond je nodig hebt voor je plant en je krijgt allerlei advies voor de verzorging van je plantjes.

★ Plantifier

Soms word je helemaal verliefd op een plant in een winkel, maar durf je hem niet te kopen. Dit met de reden dat je bang bent dat je plant binnen een week al dood is. Koop die plant! Met de app Plantifier help jij je groene baby groeien. Je kan foto’s uploaden van je plant en andere gebruikers kunnen je helpen vertellen wat het is en welke verzorging hij nodig heeft. Heb je dus wél verstand van planten? Dan kun je andere mensen helpen met het identificeren van een plant.

Lees ook:

Deze goedkope planten zijn dé musthave voor op je kamer
✰ Kamerplanten zijn verleden tijd: koop hier je eigen piemelplant

Bron: AD, SanteBeeld: Pexels

Must reads 👀