Tess is een beetje klaar met… de legging

Fashion door Redactie

Ik weet het, ze zijn ideaal voor onder jurkjes, tops en rokjes. Een prima oplossing voor wanneer je niet te bloot over straat wilt of wanneer je je benen nog niet bruin genoeg vindt om ze aan de rest van de wereld te tonen. Maar ik ben eigenlijk wel een beetje klaar met de legging.

Het is net als met het hippe boblijn kapsel; het begon major hip met Victoria Beckham, het eindigde met schoonmoeders en buurvrouwen die met dezelfde boblijn rondliepen.

(Topshop.com - 24 euro)

Ik denk dat we met z’n allen alweer zo’n twee tot drie jaar fanatiek leggings dragen en vind dat de tijd nu dan ook is aangebroken om hiermee te stoppen.

Zo stond ik laatst op het centraal station in Amsterdam op mijn trein te wachten en begon voor de grap eens te tellen hoeveel vrouwen om me heen een legging droegen. Van de vijfentwintig vrouwen waren dat er dertien (en ik was er één van!). Ineens zag ik in hoe suf die legging eigenlijk is. Want het waren niet de hipste dames met een legging en de leggings op zich waren ook helemaal niet hip. Gewoon wit, zwart, grijs, heel af en toe met een leuke pump maar vaak met een suf instappertje eronder.

Mijn nieuwe fashion statement: geen leggings meer, tenzij met een leuke print/tekst of in een bijzondere stof (bijv. de leren look). Daarbij mag de panterprint wat mij betreft voorgoed ingeruild worden voor de bloemenprint (ik heb onlangs een leuke bloemenvariant gescoord bij Zara). Leggings en treggings zijn natuurlijk weer een heel ander verhaal...

En jij? Ben je al helemaal done met de legging of nog lang niet?

Tess' legging met bloemenprint van Zara, € 16,95