Het geheim achter de Franse schoonheid

Beauty door Redactie

Toen ik eerder dit jaar door Parijs wandelde, kwam ik tot de ontdekking dat Parijs behalve de indrukwekkende bezienswaardigheden nog meer schoonheden bezit. Het viel me op hoe superverzorgd de Franse vrouwen eruitzien!

Niet alleen weten de vrouwen in Parijs hóe ze de make-up moeten dragen, maar ook wanneer: niet op ieder moment kun je namelijk dezelfde look ‘hebben’. Er zijn in Parijs drie gelegenheden waarbij er passende make-up is. Voor overdag is er de ‘nude look’, voor een wat stijlvollere gelegenheid ‘s avonds is er ‘urban chic’ en zodra het tijd is voor een feestje gaan de meeste vrouwen voor het ‘smokey effect’.

Overdag

Vrijwel iedere vrouw in Parijs schijnt dezelfde beautytrend te volgen en de ene na de andere Parisienne zag er dan ook ongeveer hetzelfde en net zo schitterend uit. Met een volmaakt zuivere huid, dun omlijnde ogen, lange wimpers, huidkleurige lippen en piekerige pony die net de volle maar geëpileerde wenkbrauwen raakt, gaan de vrouwen voor de nude trend. Omdat er geen donkere of opvallende make-up wordt gebruikt, ziet het geheel er natuurlijk uit en is het een elegante look geschikt voor ieder type vrouw.

Wat heb je nodig:

Voor de huid:gebruik een normale foundation samen met poeder, zodat je huid niet glimt. In plaats hiervan kun je ook kiezen voor een matte foundation.
Voor de lippen: kies je voor een vaste lippenstift, ga dan voor een zachte tint zoals perzik. Wil je iets meer glans, bepoeder dan eerst je lippen en ga er daarna met een kleurloze lipgloss of een lippenbalsem over heen.
Voor de ogen: gebruik een bruin of grijs oogpotlood en zet hiermee de oogcontouren dun aan. Breng daarna licht een mascara aan die je wimpers doet verlengen. Als extra kun je oogschaduw in (licht)bruine kleur aanbrengen, maar dit hoeft niet perse.

Avond:

Zodra een vrouw naar een wat elegantere omgeving moet, bijvoorbeeld voor een etentje in een chic restaurant, verruilt ze haar overdag make-up voor een wat meer opvallendere, maar toch stijlvolle look. Deze make-up stijl wordt vaak urban chic of femme fatale genoemd. Zowel de ogen als de lippen worden flink benadrukt met make-up. De egale huid, rood gekleurde lippen en opvallend zwarte ogen zorgen er samen met de strakke haren voor dat het plaatje helemaal af is: het is tijdloos, chic en supervrouwelijk.

Wat heb je nodig:

Voor de huid:gebruik een foundation met een lichte teint om deze look het beste tot zijn recht te laten komen.
Voor de lippen: ga bij deze stijl altijd voor rode lippen. De kleur kan variëren van felrood tot bordeauxrood, maar er is altijd een soort rood wat je staat. Het kost slechts wat tijd om te experimenteren voordat je weet wat de juiste rode kleur voor jou is.
Voor de ogen: begin deze look altijd met een zwarte eyeliner, waarmee je de bovenkant (en eventueel ook de onderkant) van je oog omlijnt. Verder gebruik je grijze oogschaduw op je oogleden en breng als laatste nog wat mascara aan.

Nacht

Voor een avondje flink stappen hoef je er natuurlijk niet zo chic uit te zien en dus wordt de make-up look weer veranderd. De nadruk wordt bij deze stijl volledig op de ogen gelegd en de rest van het gezicht blijft bij een basis. De matte teint van de huid, een lichte gloss op de lippen, de donkerzwarte ogen en het volumineuze haar zorgen ervoor dat het smokey effect helemaal af is.

Wat heb je nodig:

Voor de huid:zorg ervoor dat de huid egaal en mat is, maar overdrijf het niet: de nadruk ligt bij deze look niet op de huid. Wel kun je op de wangen een zachtroze blusher aanbrengen.
Voor de lippen: houd je lippen rustig en op de achtergrond; ga voor nude lippen. Het beste kun je hier een lippenbalsem of lipgloss gebruiken.
Voor de ogen: laat je ogen bij deze look knallen. Zet zowel de boven- als onderkant van je ogen aan met een harde zwarte lijn. Gebruik zwarte oogschaduw over heel je ooglid en vervaag deze dan naar buiten toe. Ook de onderkant van je oog krijgt een zwarte schaduw, die je blik mysterie en diepte geeft.

Door Angela