Lifestyle

Zo kom je van roos op de hoofdhuid af

Roos op de hoofdhuid, niemand loopt er graag mee rond. Het kan voor vervelende kwaaltjes zorgen, waaronder erge jeuk. We komen er dus liefst zo snel mogelijk vanaf. Maar vanwaar komt die vervelende roos? De hoofdhuid vernieuwt zich regelmatig. De cellen in onze huid gaan zich opdelen en zo ontstaat er een nieuwe hoofdhuid. De oude cellen gaan weg en zo begint alles opnieuw. Maar wanneer er roos ontstaat, wil dit zeggen dat de cellen zich dubbel zo snel vernieuwen als normaal. De dode huidcelletjes vallen ook af, maar plakken dan aan elkaar en plots kunnen we deze zien. Dat is dus de vervelende roos die voor jeuk zorgt. Maar niet getreurd, je kan er echt wel vanaf raken!

Minder vaak haar wassen

Waarom de ene persoon last heeft van roos en de andere niet dat is niet geweten. Wel kan te vaak haar wassen de aanleiding zijn tot roos. Roos in haar kan vermeden worden door het haar minder vaak te wassen. Wanneer je je haar wast, doe dit dan met een Hair Clean antiroosshampoo. Hierin zit Tea Tree Oil die antibacterieel zal werken en de aanmaak en groei van gistschimmel zal vertragen.

Niet te lang en warm douchen

Je zal het waarschijnlijk niet graag horen, maar lang en warm douchen kan hoofdroos veroorzaken. Voor jezelf is het zalig om lekker lang en warm te douchen, voor de huid helaas wat minder. Het zal je huid gaan uitdrogen en voor een trekkerig, jeukend gevoel zorgen. Warm water kan ook een vette hoofdhuid veroorzaken. Het is dus beter om korter en met kouder water te douchen.

Haar niet föhnen

Het is heel erg moeilijk voor vrouwen om te laten, maar je haar föhnen kan roos in haar stimuleren. Gistschimmel vertoeft graag in warmte en wanneer je het haar gaat föhnen, wordt de aanmaak hiervan dus extra bevorderd. Moet je toch echt je haar föhnen, gebruik dan in combinatie met de Hair Clean, de Hair Care. Dit is een conditioner die de huid zal gaan hydrateren en verzorgen. Niet alleen het haar, maar ook de hoofdhuid wordt met dit product goed verzorgd. Hoofdroos zal minder kans maken wanneer je beide producten gebruikt en let op de gegeven tips!

Scalp Serum, een goede hoofhuidkuur tegen roos

Soms zit je al met roos opgescheept en wil je ervan af raken maar weet je niet hoe. Op dat moment kan je het Scalp Serum gaan testen. Dit is een serum dat je 2 tot 3 keer per week moet gebruiken om van het hoofdhuidprobleem af te raken. De antibacteriële werking van de Tea Tree Oil zal roos in haar gaan verwijderen. Probeer dit een viertal weken, in combinatie met de shampoo en conditioner en je zal verlost zijn van die vervelende roos!

Wil je meer informatie hierover? Klik hier.