News

Must see: de Sissi-klassieker The Empress komt naar Netflix als serie

Kijk je graag naar The Crown en Bridgerton? Dan ga je deze Netflix-serie ook leuk vinden. ken je de serie van vroeger nog wat gaat over Sissi, de keizerin van Oostenrijk? It’s back! Maar dan in een nieuw, modern jasje.

Nieuwe serie op Netflix: The Empress

De opnames voor de gloednieuwe serie ‘The Empress’ gaan binnenkort van start. De serie zit vol met kostuums, pracht en praal en is een aanrader als je van de series The Crown en Bridgerton houdt. En de castleden zijn al bekend!

Het verhaal van The Empress is niet helemaal nieuws. Het kan je zelfs bekend voorkomen. Heb je vroeger met de kerstdagen wel eens naar de serie van de Keizerin Sissi gekeken samen met je familie? Guess what. De nieuwe serie gaat over de beroemde keizerin van Oostenrijk.

Elisabeth van Oostenrijk

Netflix steekt de serie in een nieuw jasje, aangezien de series The Crown en Bridgerton zo populair zijn. de serie gaat over het leven van Elisabeth. Deze jonge vrouw wilde eigenlijk helemaal geen keizerin zijn van Oostenrijk, maar is toch de langstzittende keizerin geweest die Oostenrijk heeft gekend.

Castleden

De hoofdrollen zullen gespeeld worden door Devrim Lingnau en Philip Froissant. 

View post on Instagram
 

Storyline

Netflix geeft een beschrijving voor de serie: “Elisabeth wordt geportretteerd als een jonge vrouw die haar tijd ver vooruit is, die zich verzet tegen de strikte regels van de negentiende eeuw en van het hof. Ze ontmoet Franz, een keizer en koning die een enorme rol heeft gespeeld in het vormen van de moderne Europese geschiedenis.”

Er komt een hoop jaloezie en machtsstrijd bij kijken. En dat is nu juist waar we van houden in een serie. “De kijker wordt meegenomen naar een schitterende fantasiewereld waarin de jonge Sissi moet vechten voor haar plek aan het hof, om niet alleen het boegbeeld van een ondergaand keizerrijk te zijn.”

When on Netflix?

Wanneer de serie op Netflix verschijnt is nog niet helemaal duidelijk, maar we houden je op de hoogte!

Lees ook:

★ De documentaire van Rapper Snelle staat nu op Netflix (en dit is waarom je ‘m wil zien)
★ Deze films en series zijn nieuw op Netflix in april #2

Bron: Netflix NL, Grazia, VogueBeeld: iStock