Lifestyle

De stippenplant is een nieuwe trend en dit is waarom jij ‘m ook wil hebben

Ben jij ook zo dol op planten? En is er nog een plekje vrij op je vensterbank? Wij hebben een beauty ontdekt, een prachtige stippenplant die niet mag ontbreken in jouw collectie. Lees snel verder girl.

Trend: een stippenplant in je interieur

Wanneer je de stippenplant voor het eerst ziet zul je misschien denken dat de plant nep is. Dit komt omdat de stippenplant, officieel de Begonia Maculata, heel veel witte stipjes heeft op de bladeren. Het is echt een unieke plant, we love it!

Leuke decoratie
Je kunt je huis op veel verschillende manieren decoreren. Planten zijn tegenwoordig helemaal hip! Je kunt je kamer bijvoorbeeld een bohemian vibe geven door rietenmeubels te combineren met mooie planten. Er zijn uiteraard ook planten die buiten moeten staan, maar het is lente en dit betekent dat we meer in onze tuin kunnen zitten en kunnen genieten van deze plantjes. Wil jij je tuin lenteproof maken? Check dan dit artikel.

Verzorging is belangrijk. Laat jij je planten vaak doodgaan? Oeps! Geen stress, lees dit artikel want je bent echt niet de enige. Iedere plant heeft natuurlijk verzorging nodig, het is zonde als de bladeren er na een week verlept bijhangen. Daarom hebben wij voor jou opgezocht hoe je deze beauty het beste kunt verzorgen.

Hier moet je op letten bij de stippenplant:

1. Zet de plant op een plekje waar het minimaal 15°C en maximaal 25°C kan worden.
2. Good news: deze plant heeft maar één keer per week water nodig. Check tussendoor wel of de potgrond niet te droog is. Dan moet je de plant wel een klein beetje extra water geven.
3. De plant mag niet fel in de zon staan, maar heeft wel licht nodig. Zet de plant bijvoorbeeld in het hoekje van je vensterbank.

Zou je het liefst je hele huis willen opvullen met planten? Soms betaal je best veel voor een nieuwe plant. Wist je dat je ook gemakkelijk zelf een plantenfamilie kunt creëren?
Lees dit artikel en kom erachter hoe je budgetproof je collectie kunt uitbreiden. 
 

View post on Instagram
 

Bron: cosmopolitan.nl, buitenleven.nl, plantsome.nl

Must reads 👀