Lifestyle

De symbolische dromenvanger betekenis

Als je er op let zal het je opvallen dat best veel mensen een dromenvanger in hun kamer hebben hangen. Vraag jij je ook af wat nou precies de dromenvanger betekenis is? Wij hebben het voor je uitgezocht. Lees gauw verder♥

Geen slechte dromen meer

Hoe wordt een dromenvanger gemaakt?
Amerikaanse Indianen hebben lang geleden voor het eerst een dromenvanger gemaakt. Deze maakten ze van materialen die ze in de natuur vonden. Tegenwoordig kun je ze in allerlei soorten en maten bestellen. Geloof je niet in de dromenvanger betekenis? Dan kun je ze uiteraard wel gebruiken om je kamer mee te decoreren. Ze zien er soms echt gaaf uit!

Wil je je kamer een make-over geven? Lees dan ook dit artikel voor tips. 

View post on Instagram
 

De dromenvanger betekenis
Amerikaanse Indianen hebben de dromenvanger betekenis gegeven. Ze werden traditioneel gebruikt als talismannen om slapende mensen te beschermen tegen vervelende dromen en nachtmerries. De Indianen geloven dat de nachtlucht gevuld is met dromen, zowel goede als de slechte. Wanneer je een dromenvanger boven je bed hangt vangt deze alle soorten dromen en gedachten in haar web. Slechte dromen raken verstrikt in haar beschermende net en worden vernietigd. De goede dromen zakken naar beneden via de veertjes en vallen op je tijdens je slaap.

De veren
Onderaan een dromenvanger hangen veren en deze hebben in veel culturen een symbolische betekenis. Zo wordt bijvoorbeeld gedacht dat veren een symbool zijn van ‘hogere gedachten’ of ‘spirituele vooruitgang’, omdat vogels, doordat ze kunnen vliegen, dichter bij God staan. Een magical toevoeging dus.

via GIPHY

Te zweverig?
Veel mensen vinden de dromenvanger betekenis zweverig, maar er zijn ook veel mensen die er eindelijk weer een goede nachtrust door hebben gekregen. Als je op internet gaat rondzoeken zul je een grote hoeveelheid verhalen aantreffen van mensen die daadwerkelijk baat hebben bij het gebruik van een dromenvanger. Het is uiteraard erg lastig te bepalen of dit nu daadwerkelijk door de dromenvanger komt of door de kracht van het geloof erin.

Pssst, wist je dat edelstenen ook kunnen helpen bij allerlei kwaaltjes? Check dit artikel.

 

Bron: spirituelewinkel.nl, maaneschijn.nl, dromenvangerkopen.nlBeeld: Unsplash

Must reads 👀