Hoe combineer je de najaarstrends?

Fashion door Redactie

Aan invloeden uit de eighties zoals blazers met schoudervullingen, studs en harembroeken ontkom je deze herfst en winter niet. Maar hoe kun je deze heftige trends zó combineren dat ze behalve catwalk-proof ook geschikt zijn voor overdag? Fashionista Yara laat het zien!

Ride your bike

Stoere biker chique items zijn echte eye-catchers die niet meer uit het modebeeld weg te denken zijn. Met deze trend kun je alle kanten op. Voor overdag of naar school kun je de biker look het beste met mate toepassen. Wanneer je voor een helemaal zwarte outfit kiest, speel dan met verschillende vormen (schoudervulling is hot!) en stoffen als leer, kant, en zijde. Ga je slechts voor een stoer accent, dan zijn items met studs, pailletten, leren leggings en stoere motorlaarsjes op enkelhoogte heel geschikt. De leren legging is inmiddels een klassieker en kan ook zeker overdag. Stoer onder een lief tuniekje, een zwart jurkje of een jurkje met print. Als je écht durft, kun je experimenteren met bijvoorbeeld een leren skinny jeans,  een leren kokerrokje of een leren jurkje.

De blazer

Blazers zijn items met een enorme diversiteit. Om ze overdag wat meer casual te dragen, is het leuk om de mouwen tot net onder je elleboog op te rollen. Op dit moment zijn vooral boyfriend blazers en blazers met opvallende schoudervullingen erg hip. Boyfriend blazers zijn wat breder en langer dan ´gewone´ colbertjes. Ook smallere blazers met opvallende schoudervullingen maken een comeback. Wanneer je al vrij brede schouders hebt, kun je hier het beste voorzichtig mee zijn. Voor beide blazers geldt: houd de onderkant strak, dus combineer ze met een skinny jeans of (leren) legging. Bij boyfriend blazers staan zowel strakke als iets lossere tops en jurkjes heel mooi en vrouwelijk. Bij een smallere blazer met brede schouders passen een wat lossere hemdje of shirt met skinny jeans of strakkere jurkjes perfect.

Boyfriend jeans

Een ander populair item uit je vriendjes kledingkast is de boyfriend jeans. Al dan niet destroyed, maar vrijwel altijd opgerold, is hij op zijn best. Deze trend is voor vrijwel alle figuren geschikt en kan ook zeker overdag. Aangezien dit model jeans vrij massief is, is het mooier er geen laarzen bij te dragen. Stoere korte enkellaarsjes met hak of een opvallend paar pumps maken van dit stoere item juist iets vrouwelijks. Of houd het simpel door er een mannenschoentje (brogue) of ballerina onder te dragen. Voor deze trend geldt: keep it clean. Een boyfriend jeans is erg mooi met een basic, soepel vallend hemdje of shirt en een blazertje of vestje er over.

(Foto)grafisch

Veel gezien op de catwalk zijn dierenprints, grafische en fotografische prints in niet al te felle kleuren. Vooral mooi op jurkjes, rokjes en blazers. Voor overdag kunnen prints al snel too much zijn. Je kunt een print daarom rustig houden, door er verder alleen effen kledingstukken bij te dragen. Wanneer je op zoek gaat naar een item met print voor de komende herfst / winter, let er dan op dat er ook zwart of een andere donkere kleur in de print verwerkt zit. Zo kun je de print gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld een zwarte legging en oogt het niet te zomers. Het kan zeker leuk zijn om verschillende prints bij elkaar te dragen, maar zorg er dan wel voor dat ze qua kleur en stijl goed matchen.

Hammertime!

Was de harembroek deze zomer al een favoriet, hij is zeker ook geschikt voor de herfst en winter. Draag hem dan wel in dikkere stoffen en donkere kleuren. Interessant is te kiezen voor een opvallende stof als tweed, ribfluweel of leer, maar natuurlijk kun je de stof ook eenvoudig houden. Omdat het accent op de heupen ligt, geven een strak hemdje in de broek met daarover een slank gesneden blazertje een mooi silhouet. Ook is de harembroek mooi met een losvallend bloesje of tuniekje erin, gemaakt van soepele en dunne stoffen als zijde of chiffon. Let bij deze trend wel een beetje op je figuur. Als je geen bredere heupen wilt, is de harembroek wat minder geschikt voor jou.

Door Yara