News

In dit onderzoeksprogramma krijg je een kijkje in de wereld van cybercriminelen

Wow! Donderdag 18 maart was de eerste aflevering te zien van het tv-programma Bait op NPO 3. Bait gaat over phishing. Phishing is een vorm van internetfraude. Helaas trappen er nog veel mensen in phishing, zowel jongeren als ouderen.

Phishing, hoe gaan criminelen te werk?

Je krijgt als kijker een uniek kijkje in de wereld van phising, want als je weet hoe cybercriminelen werken, kun je jezelf hier ook beter tegen weren. Cool! In de aflevering wordt namelijk van A tot Z uitgelegd hoe phishingcriminelen te werk gaan! 

Phishing

Afleveringen

Het is inmiddels aflevering drie van het programma. De eerste aflevering ging over helpdeskfraude, de tweede aflevering over datingfraude en de derde aflevering dus over phishing.

In de aflevering is te zien hoe Anthony en zijn team de wereld van phishing in kaart brengen en de jacht openen op de criminelen achter phishing-sites. Door te observeren, achtervolgen en confronteren proberen ze phishing-netwerken en alle ketens van deze netwerken in kaart te brengen, van de geldezels tot de personen achter phishing-sites en sms’jes. En met succes: het speurwerk van het team leidt tot verschillende aanhoudingen en nieuwe politieonderzoeken. 

Nieuwschierig geworden? Bekijk hier de aflevering van 18 maart.

Krijg jij de laatste tijd ook mega veel berichtverzoeken in je Instagram dm? Donderdag 25 maart om 21.50 op NPO 3 gaat de aflevering van Bait over de wereld van sekspam met onder andere de irritante spamberichten van bots op Instagram.

Ben jij wel eens slachtoffer geweest van phishing?

Beeld: Pexels en Unsplash

Must reads 👀