Beauty tips voor de donkere huid

Beauty door Redactie

Er wordt maar weinig aandacht aan beautytips voor meiden met een donkere huid geschonken. Terwijl het juist voor deze meiden erg handig is! Girlscene heeft de beste tips op een rijtje gezet.

Tips:

- Je kunt het beste voor een foundation op oliebasis kiezen. Het is belangrijk dat je dan voor een matte foundation kiest, aangezien je huid snel kan gaan glimmen. Als finishing touch kun je het beste een poeder gebruiken, waardoor het glimmen van de huid een stuk minder zal zijn.
De grote vraag is nu: welke kleur foundation je moet nemen? Er zijn zoveel verschillende kleuren, maar ook bij een donkere huid geldt dat je een foundation moet nemen die het dichtste bij je huid ligt. Om dit te testen, kun je het beste een beetje op je wang of neus smeren. Het is echt belangrijk om te testen, als je dit niet doet heb je grote kans dat je de verkeerde kiest! Je hoort ook vaak, dat je een tint lichter dan je eigen huid moet nemen... Dat moet je echt niet doen, dat ziet er namelijk echt niet uit!

- Dan de blush, je kunt het beste voor een bruine/perzikachtige kleur gaan. Let erop dat je geen blush koopt met een roze ondertoon, want dit zal je allemaal maar kouder/killer laten lijken. Probeer het in ieder geval zo naturel mogelijk te houden.

- Qua oogschaduw kun je best veel verschillende kanten uit gaan. De warme tinten sluiten het beste op de donkere huid aan, zoals bruin, goud, donkergrijs, paars, etc. Hierbij mag natuurlijk de zwarte eyeliner en mascara niet ontbreken.

- Niet te vergeten je lippen. Kies hiervoor een lipstick of lipgloss in warme kleuren en het liefst met een bruine ondertoon. Of gewoon voor een doorzichtige gloss.

Fijne merken voor de donkere huid

- MAC Cosmetics
- Black Up (te koop bij Douglas)
- Nubian Queen in Rotterdam
- Black Radiance
- Black Opal

door Danique