News

Instagram live krijgt een nieuwe functie en het lijkt verdacht veel op Clubhouse

Instagram live is de perfecte manier om direct te kletsen met je volgers. Veel celebs gebruiken de functie als een soort liveshow. Ze geven een kort concert of interviewen een andere ster. Nu komt Instagram met een nieuwe functie waar je met meer dan twee personen in een live kan.

Instagram Live Rooms

Via Instagram live met je volgers kletsen. Dit doen veel Nederlandse en internationale celebs. In een livesessie kan je nu met één persoon tegelijk praten, maar Instagram wil hier verandering in brengen. Het platform krijgt een nieuwe functie genaamd Instagram Live Room. Hiermee kan je met vier mensen tegelijk in een livestream! 

Hoe werkt het?

Om een Live Room te starten moet je eerst een normale livestream starten. Daarna kan je maximaal drie mensen toevoegen aan de livestream en dan wordt het dus een Live Room. Kijkers kunnen ook vragen of ze de room mogen joinen. Je kan dit afwijzen of toezeggen. Als je iemand toezegt dan kan deze persoon meepraten in de room. Het bedrijf werkt ook aan een moderatiefunctie. Zo kan je vervelende kijkers en reacties uit de room verwijderen of helemaal blokkeren. Say bye to the haters!

via GIPHY

Clubhouse

De nieuwe functie klinkt wel erg bekend… De Instagram Live Room is een antwoord op de upcoming app Clubhouse. Deze app is nu super populair. Instagram hoopt met de nieuwe functie dat mensen hun platform gaan gebruiken in plaats van Clubhouse. Ook heeft Facebook (het moederbedrijf van Instagram) laten weten dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van een app die gaat lijken op Clubhouse. Het lijkt erop dat Silicon Valley het druk heeft! Wordt Instagram Live Room de nieuwe social media-hype na TikTok? Of wint Clubhouse tóch? We keep you updated

Lees ook:

– Instagram stories: dit is waarom jij je eigen story zo vaak bekijkt

– Met deze 9 simpele tips kom jij van je telefoonverslaving af

Bron: nu.nlBeeld: Unsplash: Sara Kurfeß

Must reads 👀