DIY: lieveheersbeestjes nagels

Beauty door Redactie

Lieveheersbeestjes zijn heel cute; maar wat nóg leuker is, zijn lieveheersbeestjes op je nagels. En het is nog heel gemakkelijk te maken ook! Als je het volgende stappenplan opvolgt, heb je binnen de kortste keren superleuke nagels waar iedereen jaloers op is.

Je hebt nodig:

Rode nagellak
Zwarte nagellak
Witte nagellak
Topcoat
Basecoat
Nagellakremover
Tandenstoker/satéprikker
Nagelvijl

Hoe doe je het?

Stap 1: zorg dat er geen restjes oude nagellak meer op je nagels zit, en vijl lelijke randjes bij, zodat je mooie, egale nagels hebt.

Stap 2: breng een laagje basecoat aan, tegen verkleuring van je nagels. De basecoat moet niet al te dik aangebracht worden. Laat het goed drogen.

Stap 3: breng de basiskleur aan: in dit geval rood. Laat ook deze laag weer goed drogen.

Stap 4: dit is optioneel! Als je de basiskleur nog niet sterk genoeg vind, doe er dan nog een laagje overheen. Je kunt beter twee dunne laagjes doen dan één dik laagje, omdat een dik laagje veel te veel tijd nodig heeft om goed te drogen. Bovendien drogen dikke laagjes eigenlijk bijna nooit mooi op. Laat ook de tweede basiskleur goed drogen.

Stap 5: gebruik een dun laagje zwarte nagellak voor de 'kop' van het lieveheersbeestje. Als het goed is zie je geen rode nagellak meer door het zwarte heen, maar als dit wel het geval is moet je nog een dun laagje zwarte nagellak aanbrengen. Laat de kop goed drogen.

Stap 6: trek een dun lijntje van het midden van de kop naar het midden van de onderkant van je nagel, die uitloopt in een Y vorm. Belangrijk: maak dit lijntje niet te dik! Als je alleen maar dikke kwastjes hebt, kan je misschien beter een tandenstoker of satéprikker gebruiken. Dit is de onderscheiding van de twee vleugels van het lieveheersbeestje. Laat dit goed drogen.

Stap 7: het is nu tijd voor de stippen van het lieveheersbeestje: maak op de rode vleugeltjes stipjes. De stipjes moeten klein zijn, maar hoeven niet symmetrisch te zijn. Laat deze stipjes goed drogen.

Stap 8: de oogjes maak je door middel van een klein, wit stipje op de zwarte kop. Zet deze niet te ver naar de rand van je nagel, maar ongeveer in het midden van de kop. Laat deze oogjes goed drogen.

Stap 9: de pupillen van de oogjes maak je door een nóg kleiner, zwart stipje in het witte stipje te zetten. Belangrijk: zorg dat je de oogjes dezelfde kant op laat kijken, anders kijkt je lieveheersbeestje scheel en dat moeten we niet hebben. Laat deze kleine stipjes goed drogen.

Stap 10: misschien wel de belangrijkste stap: de topcoat. Zonder topcoat kan je creatie snel beschadigen, en dat willen we natuurlijk niet. Gebruik de topcoat pas als je nagels echt helemaal droog zijn, minstens een half uur na de laatste stap. Anders heb je kans dat de kleuren in elkaar gaan overlopen, wat niet mooi wordt. Bovendien kan je blanke topcoat ook een kleurtje krijgen, want niet handig is voor je volgende creatie.

Het eindresultaat:

Door Sharon