Food

Toetjes alert: het recept voor Flügel Viennetta is het lekkerste en makkelijkste recept ever

Ook zo gek op uitgebreide desserts? Geen simpele toetjes, maar echte meesterwerken? We get that. En als je niet vies bent van een beetje alcohol, hebben wij een heel lekker recept voor je gevonden. Een dessert met Flügel en Viennetta. The best of both worlds, dus! Met dit heerlijke recept voor Flügel Viennetta steel jij de show aan de keukentafel.

NIX onder 18: Geen 18? Geen alcohol.

Flügel Viennetta

Dat Flügel goed is met het bedenken van recepten wisten we al. Maar dit recept in combinatie met Viennetta, die zagen we echt niet aankomen. Dat maakt ons natuurlijk niet minder enthousiast, want dit pareltje willen we absoluut een keer proberen. Jij ook? Volg dan gewoon dit simpele recept van Flügel:

Benodigdheden voor Flügel Viennetta

★ bakpapier
★ cakevorm
★ plastic folie

★ 250 gram witte chocolade
★ 250 gram mascarpone
★ 250 ml slagroom
★ 50 ml Flügel
★ 200 gram gecondenseerde melk
★ 1 zakje vanillesuiker
★ cacaopoeder

Stappenplan voor Flügel Viennetta

Stap 1 ★
Pak de 150 gram witte chocolade er smelt deze au bain marie. Voeg hier ook de 50 milliliter Flügel aan toe.

Stap 2 ★
Als de witte chocolade gesmolten is, voeg je 100 gram witte chocolade toe, welke je samen met de rest van het geheel laat smelten.

Stap 3 ★
Pak nu drie vellen bakpapier, zet de cakevorm erop en teken met een potlood de vorm over.

Stap 4 ★
Pak een spatel, lepel of mes en smeer de chocolade uit in de getekende vorm. Laat deze vervolgens afkoelen en harder worden.

Stap 5 ★
Pak de slagroom erbij, voeg het zakje met vanillesuiker toe en klop het geheel stijf. 

Stap 6 ★
Pak nu de mascarpone erbij en voeg deze toe. Voeg ook de gecondenseerde melk toe en klop het geheel op. Doe dit tot het luchtig is.

Stap 7 ★
Pak de cakevorm er weer bij, en bedek de bodem en de zijkant van de vorm met plastic folie. 

Stap 8 ★
Nu is het tijd om het mascarpone/slagroom mengels over de bodem uit te strijken. Daarna leg je er een plak chocolade bovenop. Blijf dit herhalen tot alles op is. Het is belangrijk dat de bovenste laag bestaat uit het mascarpone/slagroom mengsel.

Stap 9 ★
Bedek de bovenkant af met plastic folie en zet je creatie een nacht in de vriezer (een nacht hoeft niet per se, maar zorg ervoor dat de creatie in ieder geval minimaal 4 uur in de vriezer staat).

Stap 10 ★
Wanneer je je Flügel Viennetta uit de vriezer hebt gehaald kun je 'm afmaken door een klein laagje met cacaopoeder toe te voegen.

Stap 11 ★
Genieten!

Bron: Flügel | Beeld: Flügel
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved