Mascara en wenkbrauwitems van John van G

Beauty door Redactie

Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van het gezicht en dan met name de vorm. Daarnaast ziet het er gewoon mooi uit als je ze gestyled hebt, dus de wenkbrauwen borstelt, met make-up de onzichtbare haartjes bijtekent en met gel ze blijvend in model houdt.

Dan heb je nog de mascara’s die superbelangrijk zijn. Zoals je zelf al vaak in de spiegel kunt zien als je één oog wel hebt opgemaakt en de ander niet, is dat mascara je blik als het ware opent. Vandaar dat het belangrijk is de juiste mascara te kiezen die ook daadwerkelijk zijn beloftes nakomt. Denk hierbij aan extra volume, mooie krul, niet aan elkaar plakken, et cetera.

Make-upmerk John van G komt deze zomer met nieuwe mascara’s en wenkbrauw make-up. De mascara’s van John van G verdikken de wimpers en maken ze langer en voller. Het is wel belangrijk dat je geen 100 lagen over elkaar aanbrengt, aangezien je dan wel dikke klonten krijgt of haartjes hebt die aan elkaar gaan plakken. De mascara’s zijn met het fenomeen ‘health food’ uitgerust, dit betekent: de wimpers worden elastischer, steviger, langer en voller. Wat ook fijn is, is dat de mascara’s parfumvrij zijn. Dus geen geurtjes die vaak voor irritatie zorgen.

Wat de collectie helemaal speciaal maakt is de parfumvrije mascara ‘Lash Care’ (prijs € 11). Deze bevat veel natuurlijke ingrediënten die de wimpers verlengt, verstevigt en de haargroei stimuleert. ’s Avonds na de reiniging moet je deze als mascara aanbrengen en in de ochtend er weer af halen. Ik heb het zelf nog niet getest, dus ik kan het alleen nog maar hopen en niet bewijzen.

Dan de mascara’s: ‘Intense Dark’ (prijs € 12) en ‘Day and Night’ (prijs € 12). Intense Dark zorgt voor krul, volume en een intens zwarte blik in je ogen. Day and Night heeft een long-lasting formule waardoor de mascara dag en nacht mooi blijft zonder af te geven. Ideaal voor een stapavondje!

John van G geeft zelf ook tips voor het mooi aanbrengen van mascara:

1) Voor het mooi aanbrengen van de mascara kun je 't beste het borsteltje eerst afvegen aan een tissue, om klonteren te voorkomen.
2) Begin als eerste met de onderste wimpers en daarna pas de bovenste wimpers.
3) Borstel de wimperhaartjes tot aan de punten.
4) Laat vervolgens de mascara drogen, mochten er haartjes aan elkaar vastplakken, scheid deze dan met een wimperkammetje en breng de tweede laag aan.

-

De wenkbrauwlijn bestaat uit: de wenkbrauwmake-up (in kleine poederblokjes, prijs € 6,20), wenkbrauwsjablonen (prijs € 6,20) en wenkbrauwgel (prijs € 9,50). Met de wenkbrauwmake-up kun je je wenkbrauwen accentueren waar nodig is. Dus mocht je wenkbrauwhaartjes hebben die door de lichtheid verdwenen zijn, kun je met dit ze mooi bijkleuren. De make-up is er in vier kleuren: grijs, donkerbruin, taupe en brons. Eén tip: kies een kleur die past bij de tint van je huid, haar of een kleur die past bij de nieuwe make-upmode.
Om dit perfect te kunnen doen komt John van G met wenkbrauwsjablonen, kleine malletjes dus. Het zijn drie verschillende malletjes die overeenkomen met de verschillende  vormen die wenkbrauwen kunnen hebben. Eenmaal alles bijgekleurd, kun je door middel van wenkbrauwgel (prijs € 9,50) ze nog eens nastylen. Er zijn in totaal vier kleuren: zwart, bruin, lichtbruin en transparant. Als je je wenkbrauwen alleen wilt shapen kies dan een transparante gel.

De producten van John van G zijn bij verschillende drogisterijen en schoonheidsspecialisten te koop. Ben je nu benieuwd waar de precieze verkooppunten zijn, kijk dan hier.

door Danique