Make-up tips voor Aziatische meisjes

Beauty door Redactie

Er wordt maar weinig aandacht aan beautytips voor meiden met een Aziatische huid geschonken. Terwijl het juist voor deze meiden erg handig is! Girlscene heeft de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Tips:

Bij Aziatische gezichten is het mooi als er diepte wordt gecreëerd, met name bij de ogen.

- Breng een lichte kleur oogschaduw aan op het bovenooglid van de wenkbrauw tot de wimpers.

- Wanneer je met overvloeien wilt werken, is het belangrijk dat de kleur richting de wenkbrauw steeds lichter wordt. En laat dan de donkere kleur net boven de arcadeboog samenvloeien.

- Ben je meer van een ooglijntje? Breng deze dan zo dun en dicht mogelijk tegen de wimpers aan. Dit kan nog best lastig zijn, dus goed oefenen. Vloeibare eyeliner is wat meer voor de gevorderden onder ons, maar als je het kan werkt dit wel het mooiste om je ogen te verlengen. Laat de lijn dan voorbij de buiten- en binnenooghoek lopen. Geschikte eyelinerkleuren zijn: pastel, grijs, zwart en paars.

- Een wit oogpotlood in het oog doet ook vaak wonderen, het creëert namelijk meer ruimte en optisch grotere ogen.

- Wat ook goed meewerkt is de wimpers vooraf goed te krullen met een wimperkruller (Hema, H&M, etc.). Als je dat hebt gedaan, moet je alleen op de bovenste wimpers mascara aanbrengen. Je creëert hierdoor een mooie, open blik. Als je een stapje verder wilt gaan, kun je ook wimperplukjes aanbrengen voor een voller effect (Make-up store, Amsterdam).

Smokey eyes doen het ook erg goed bij Aziatische vrouwen. Heb je nu geen arcadeboog, dan kun je het beste neutrale kleuren gebruiken zoals lichtbruin, bruin of grijs. Heb je wel een arcadeboog? Dan kun je wat diepere kleuren gebruiken, zoals donkerpaars, marineblauw, etc. Voor een optimaal resultaat is het mooi als je kleuren in elkaar laat overvloeien; de lichtere kleur onder je wenkbrauw en dan steeds donkerder richting je wimpers.

- Aziatische vrouwen staan bekend om de gele ondertoon in hun huid. Vermijd daarom foundations met een roze of perzikkleurige basis. Hierdoor is de kans groot dat je er onnatuurlijk of zelfs oranje uit kan gaan zien. Twijfel je toch nog qua kleur? Kies dan toch een kleur die het dichtst bij je eigen huidskleur ligt, het mag ook iets donkerder zijn. Maar kijk uit voor te lichte foundations, die zorgen er namelijk voor dat je gezicht er heel grauw kan gaan uitzien.

- Als blush/rouge kun je het beste voor een (licht)roze of plumkleurige gaan. Breng het hoog op je wangen aan voor een natuurlijke look. Als het moeilijk vindt, moet je zoeken naar de appeltjes van de wangen (het deel dat een beetje uitsteekt als je lacht). Breng dan met licht strijkende bewegingen de blush/rouge onder de appeltjes van je wangen aan. Breng het gelijkmatig aan, stap voor stap tot je precies die tint krijgt die je wilt hebben.

- Dan de lippen, die mogen een honingachtige, roze, bruine of dieprode kleur hebben. Vermijd lippenstiften in te felle kleuren, zoals oranje en felroze. Benadruk je exotische look door aandacht op de boog van je lippen te vestigen en breng op als finishing touch een transparante gloss aan.

- De wenkbrauwen vormen ook een belangrijk onderdeel van het gezicht. Zet deze duidelijk aan, schaduw de oogkas/neuslijn waardoor er meer diepte ontstaat. Met de wenkbrauwen geef je vorm aan je ogen, er is duidelijk verschil wanneer je een dun streepje of vollere wenkbrauwen hebt. Kijk dus goed of laat je adviseren wat goed bij jouw gezichts- en oogvorm past.

YouTube-visagiste Michelle Phan weet er ook als geen ander raad mee, kijk hier voor een aantal beautyfilmpjes.

Hieronder nog een aantal filmpjes:

Eyeliner

Donkerblauwe oogschaduw

Paarse oogschaduw

 

Smokey eyes

 

door Danique