Make-up tips voor blauwe ogen

Beauty door Redactie

Heb je blauwe ogen en weet je niet hoe je die het beste kan laten uitkomen? Dan is dit artikel geschikt voor jou! Ik vertel namelijk over vijf manieren waarmee jouw blauwe ogen alle aandacht krijgen.

Dubbelop
Cameron Diaz laat zien dat regels gebroken kunnen worden. De actrice heeft namelijk dik, zwart omlijnde ogen gecombineerd met rode lippen. Door de rode lippen vallen haar blauwe ogen extra op, dat komt door het contrast van de kleuren. Tip: hou de oogschaduw licht zodat het niet to much wordt.

Pretty in Purple
Paarse of lila oogschaduw, we schreven al eerder over deze trend, wordt vaak gezien bij bruine of groene ogen. Maar January Jons laat ons zien dat het ook perfect bij blauwe ogen past. Ze combineert het met een lichte perzikkleur op haar lippen en wangen. De koele kleur van de paarse oogschaduw staat mooi bij 'koude' blauwe ogen.

Bronzed
Blauw is het tegenovergestelde van oranje en door het gebruik van deze kleur vallen je blauwe ogen extra op. Maar wees niet bang, je hoeft echt geen oranje oogschaduw te gaan gebruiken. Probeer eens een mooie bronzen of koperen kleur voor je op je ogen. Zooey Deschanel is je al voor gegaan, en het staat haar fantastisch!

Blauw op blauw
Je zou het misschien niet verwachten maar als je een keer voor iets anders wil gaan, kies dan voor een mooie blauwe oogschaduw. Door een lichte kleur te kiezen gecombineerd met een lichtroze lipgloss en blush, creëer je een romantische look.

Sun Kissed
Wil je gaan voor warme kleuren in je gezicht? Kies dan net als Vanessa Williams voor verschillende kleuren bruine oogschaduw. Gebruik daarbij een koraalkleurige lipgloss en een blush voor een complete zomerlook.

door Quirine

Bron foto's: Bellasugar