Make-up tips voor groene ogen

Beauty door Redactie

Heb je groene ogen en weet je niet hoe je die het beste kan laten uitkomen? Dan is dit artikel geschikt voor jou! Ik vertel namelijk over vijf manieren waarmee jouw groene ogen alle aandacht krijgen.

Pretty in Purple
Als je ogen een smaragd groene kleur hebben zoals Rihanna, staat een paarse oogschaduw erg goed. Om er voor te zorgen dat je ogen niet 'verloren gaan' door de overdaad aan koele kleuren, zet je met een zwarte eyeliner een dunne lijn aan de boven- en onderkant van je ogen.

Cool in Coral
Het gebruik van oogschaduw is niet de enige manier om de aandacht naar je ogen te trekken. Gebruik bijvoorbeeld lipstick of lipgloss. Deze koraalkleurige lipstick staat er goed bij groene ogen. Vind je dit toch wat te heftig? Kies dan voor een perzikkleur.

Rood
Paars, bruin en roze oogschaduw zijn kleuren die goed bij vrouwen staan met groene ogen. Het is dus geen verrassing dat een kleur als kastanjebruin, een mix van de hiervoor genoemde kleuren, mooi staat bij groen. Ook al is het lastig om een roodachtige oogschaduw goed aan te brengen, Jennifer Connelly laat zien dat het kan. Met een bijpassende lipstick en bronzer, is het plaatje compleet.

Simpel en sjiek
Lauren Conrad gaat voor een simpele manier om haar groene ogen te laten opvallen. Ze gebruikt een mooie champagnekleurige oogschaduw gecombineerd met een dikke zwarte eyeliner. Lauren maakt haar look af met een zachte lipgloss en blush. Je creëert zo een chique look die je binnen vijf minuten kunt aanbrengen.

Smoking Hot
Wat krijg je als een warme bronzen kleur mixt met donkere kleur als grijs? Een kleurpalet die perfect bij groene ogen past. Ideaal voor je als je smokey eyes te donker vindt, maar iets anders wil dan een normale bruine oogschaduw. Kijk deze look af bij Tyra Banks.

door Quirine

Bron foto's: Bellasugar