MAC Cosmetics herfst en winter 2010

Beauty door Redactie

Een tijdje geleden ging ik voor Girlscene naar de masterclass van make-up merk MAC Cosmetics. Daar leerden we alles over de trends voor de aankomende herfst/winter. Ook testte ik een aantal producten voor jullie uit!

De herfst en winter 2010/2011 van MAC staat in het teken van vier trends: Redd Velvet, Satin Eyes, Voile Veil en Cashmink. Laat je inspireren door de foto's en vertaal het naar je eigen, alledaagse make-up.

De Redd Velvet bestaat uit een klassieker: de rode lippen. De rode lippen komen in alle soorten kleuren voor: van dieprood en rood met een roze tint tot een aubergine kleur en oranje. Ook qua glans zagen we op de catwalk van alles voorbij komen, sommige lippen waren mat en andere lippen hadden een hoge glans.

Missoni

Donna Karan

Karl Lagerfeld

De volgende trend zijn de Satin Eyes: zwarte ogen in al hun klassieke varianten. Alles is geoorloofd, van het gebruik van dikke zwarte, en vooral niet perfecte, eyeliners tot een mooie diepgrijze oogschaduw.

Zac Posen

Three As Four

Carolina Herrera

De derde trend is Voile Veil. Voile Veil is eigenlijk in één woord te beschrijven: blenden en dan voornamelijk de oogschaduw. Als tegenhanger van de Redd Velvet en Satin Eyes, de harde luxe en strenge silhouetten, doen deze zachte kleuren het gezicht oplichten en maken het tegelijk ook sprekender.

Chloé

Felder Felder

Costume National

De laatste en ook belangrijke trend van MAC is Cashmink. Als je dit seizoen geen statement wil maken met je make-up, probeer dan de nieuwe ‘nude’ trend. De kleuren die we voorbij zagen komen op de catwalk, zijn onder andere: karamel, toffee, thee, oker en roest.

Kenzo

Tommy Hilfiger

Sonja Rykiel

Wat ook veel backstage bij de grote modeshows gezien is, is dat de make-up artiesten bijvoorbeeld de lipgloss niet alleen voor de lippen gebruiken maar ook voor de jukbeenderen en oogleden. En de oogschaduw voor bijvoorbeeld de lippen. Kortom, er zijn geen 'regels', alles mag en alles kan!

Getest!

Zelf heb ik twee producten getest: een mooie zwarte mascara, genaamd Opulash, en een nudekleurige lippenstift, Lipstick Jubilee.

Het borsteltje van de mascara

Mijn oog zonder de mascara

Mijn oog met de mascara

Zoals je waarschijnlijk ziet, zie je een groot verschil tussen de ogen. Ik ben er dan ook erg tevreden over! De prijs van de mascara ligt rond de €15.00.

De lippenstift

Mijn lippen met de lippenstift

Ik ben erg blij met deze lippenstift. Hij is mooi naturel van kleur en het heeft een beetje glans. Ideaal voor als je geen opvallende lippenstift wilt gebruiken, maar wel een subtiele kleur wilt. Ook voelt de lippenstift verzorgend aan. De prijs van de lippenstift ligt rond de €15.00.

Wat vind jij van de aankomende trends van MAC?

door Quirine