Food

Yummy! Dit Tompoucetaart recept wil je proeven 

Yummy! Ben jij ook zo gek op tompoucen? We love it. Het liefst eten wij er zoveel mogelijk. Daar hebben wij iets leuks op gevonden, namelijk de tompoucetaart. Deze maak je heel easy zelf met dit delicious recept. Lees je mee? 

Dit Tompoucetaart recept wil je proeven 

Ingrediënten voor tompoucetaart

Voor de taart

– 1 rol bladerdeeg
– 1 recept banketbakkersroom
– 400 milliliter slagroom
– 45 gram suiker
– 1 zakje slagroomversteviger
– verse frambozen, om te garneren

Voor het glazuur
– 75 gram (diepvries)frambozen
– 150 gram poedersuiker

Voor de banketbakkersroom
– 500 milliliter melk
– 1 vanillestokje
– 100 gram suiker
– 2 eidooiers
– 45 gram maïzena

 

Zo maak je een tompoucetaart

Allereerst mag je de oven voor verwarmen tot 200 graden. Daarna is het tijd om te beginnen met de bodem. Rol het bladerdeeg uit en deze leg je op de bakplaat. You need to cut it. Snijd het deeg door de midden en prik met een vork gaatjes in het deeg. Deze gaatjes zorgen ervoor dat het bladerdeeg niet bol gaat staan. Now it’s time to bake. Stop het deeg voor 8 minuutjes de oven in. Hierna verlaag je de temperatuur naar 180 graden en bak je het bladerdeeg nog eens 13-18 minuten goudbruin. 

Stop de banketbakkersroom in een spuitzak mét een gekarteld spuitmondje. Spuit het daarna over een van de twee plakken bladerdeeg heen. Now it’s time for: slagroom. Yumm. Klop deze samen met de suiker en slagroomversteviger totdat het stijf geworden is. Verdeel de slagroom over de banketbakkersroom heen. Houd een klein beetje slagroom over, want dit ga je straks gebruiken als garnering. Yay. Nu is het tijd om het andere stuk bladerdeeg bovenop het roommengsel te leggen. 

Weeg 35 gram frambozen af en pureer ze met een vork. Stop ze daarna in een steelpannetje en doe de poedersuiker erbij. Verwarm deze twee en blijf goed roeren. Is het mengsel cute and smooth? Dan heb je glazuur gemaakt. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met het glazuurmengsel en laat het goed afkoelen. Spuit de rest van de slagroom over de taart en maak de taart pretty met de overgebleven frambozen. 

Banketbakkersroom DIY

Alright. Nu wil je natuurlijk nog wel even weten hoe je dan precies banketbakkersroom maakt. We will explain. Giet 450 milliliter melk in een pannetje en breng dit aan de kook samen met het vanillestokje. Deze moet je wel eerst eventjes opensnijden, daarna mag het hele stokje én de inhoud bij de melk. 

Next step: de rest van de melk mag samen met de suiker en de eidooiers in een kom doen. Roer deze goed door elkaar. Daarna mag je ook de maïzena erbij, blijf dit net zolang doorroeren tot dat het een smooth mengsel geworden is. 

Als de melk een paar minuten heeft gekookt, mag je het vanillestokje eruit halen. Vervolgens giet je de warme melk bij de suikermelk. Goed blijven roeren hoor! Is alles bij elkaar? Dan mag je de melk teruggieten in het pannetje. Breng het mengsel opnieuw aan de kook. Let erop dat je 2 minuten heel goed blijft roeren. Je mag pas stoppen, als de melk dik geworden is. That’s it. Je hebt nu banketbakkersroom gemaakt. Oeh. Giet de room over in een platte schaal en laat het afkoelen. Leg er wel eerst eventjes een laagje plasticfolie overheen. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen velletje op komt. Laat de room goed afkoelen en bewaar het daarna in de koelkast tot dat je het gaat gebruiken. 

Bron: favorFlavBeeld: iStock

Must reads 👀