Series & Films

Videoland storing? Met deze tricks los je het zelf op

Je kent het vast wel. Na een lange dag plof je lekker op de bank. All day keek je uit naar dit moment en eíndelijk kun je de nieuwe aflevering van Temptation Island kijken. Alleen dan is daar opeens een Videoland storing. Oh no! Geen paniek, in dit artikel leggen wij uit hoe je dit kunt oplossen. 

Videoland storing? Met deze tricks los je het zelf op

Wat doe je als eerste?

Bij een Videoland storing kan het aan drie verschillende dingen liggen:

  1. De Videoland storing ligt bij Videoland
  2. De Videoland storing ligt aan jouw apparaat
  3. De Videoland storing ligt aan jouw netwerkverbinding

Als het probleem bij Videoland zelf ligt, is er helaas niets wat jij kunt doen. Videoland zal namelijk zelf de storing oplossen. Even geduld hebben dus, maar dan kun je snel weer Temptation Island kijken! Hier kun je checken of er een Videoland storing is. Nice! Staan er geen storingen bij? Check op bijvoorbeeld Twitter of er meer mensen zijn die klagen over een storing. Kun je online niets vinden? Dan kan het aan jouw apparaat liggen. 

De Videoland storing ligt aan jouw apparaat

Er zijn een paar trucjes die je kunt proberen om de Videoland storing te verhelpen. Als je kijkt via je telefoon, verwijder dan de app en download hem vervolgens opnieuw. Soms kan het zo easy zijn! Kijk je naar Videoland via jouw smart-tv? Probeer dan opnieuw in en uit te loggen. Als dit niet werkt, kan het aan je provider liggen. Het slimste is om dan contact op te nemen met de provider zelf. Ook is het handig om je abonnement bij Videoland te controleren. Wellicht is daar wel iets misgegaan. Kom je hier niet uit? Neem dan contact op met Videoland. 

videoland storing

De Videoland storing ligt aan jouw netwerkverbinding

Heb je al het bovengenoemde geprobeerd en lukt het nog steeds niet? Still no reason to panic! Het is heel irritant, maar de Videoland storing kan ook komen door jouw netwerkverbinding. Zet de router voor een paar minuten uit. Dus niet aan-uit, maar echt even een paar minuten geduld ;-) Als jouw apparaten weer verbinding hebben met de router, is de Videoland storing -hopefully- verholpen! Je kan ook nog controleren of de router (of de versterker) niet ergens verscholen staat achter meubels. Dit kan het signaal namelijk verzwakken. Het helpt om de router op een hoger punt neer te zetten, in plaats van op de grond. En gebruik je een VPN-verbinding om jouw fave series te bekijken? Zet deze dan uit. Het kan zijn dat de toegang tot Videoland geweigerd wordt dankzij deze verbinding. 

Na al deze tips and tricks lukt het jou vast en zeker om de Videoland storing te verhelpen. Yay, happy binging!

Bron: videoland.nl | Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved